Седем българчета са леко пострадали при взрива на камион-цистерна на

...
Седем българчета са леко пострадали при взрива на камион-цистерна на
Коментари Харесай

Седем българчета от Силистра са пострадали при взрива в Болоня

Седем българчета са леко потърпевши при гърмежа на камион-цистерна на автомагистрала край летището в Болоня по-рано през днешния ден. Те са възпитаници от професионалната гимназия по механотехника " Владимир Комаров " в Силистра и са се оказали в региона на злополуката. По-голямата част от тях са с леки пострадвания, оповестиха от Министерство на външните работи.

Младежите са част от група от общо 20 единайсетокласници от образователното заведение , които са на на практика стаж в локална компания в Италия. Групата се съпровожда от четирима преподаватели от учебното заведение, измежду които няма потърпевши, заяви бТВ.

 Мощна детонация до летището в Болоня Обновена
Мощна детонация до летището в Болоня

Взривът е в резултат на злополука с цистерна

По информация на шефа на гимназията, която също пътува с групата, двама от младежите към този момент са изписани. По-късно довечера или на следващия ден заран се чака да бъдат изписани още трима от учениците. По-тежко е потърпевш един възпитаник, който е с пострадвания в региона на долните крака без заплаха за живота.

Почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини довечера ще посети лечебните заведения в региона, където са настанени българските младежи дружно с преводач от български език, с цел да получи по-изчерпателна информация за положението на учениците .

Установен е контакт с родителите на децата.

Генералното ни консулство е в непрекъснат контакт с локалните полицейски управляващи и службата на гражданска отбрана, както и с болничните заведения, в които са настанени потърпевшите възпитаници. Мисията ни е в подготвеност да окаже и нужното подпомагане на място .

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на дежурния телефон за незабавни случаи на Генералното консулство: 00393337826043
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР