Седем американски изтребителя F-35 Lightning II (Мълния) от 90-та ескадрила

...
Седем американски изтребителя F-35 Lightning II (Мълния) от 90-та ескадрила
Коментари Харесай

Американски изтребители F-35 и учения на авиодиспечери /насочвачи/ близо до полската граница с Русия

Седем американски изтребителя F-35 Lightning II ( " Мълния " ) от 90-та ескадрила на Военновъздушни сили на Съединени американски щати дойдоха в Полша. Пентагонът назовава F-35 най-мощният изтребител в света. Те ще бъдат ситуирани в базата на тактическата авиация на полската войска в Ласка, централна Полша, с цел да поддържат въздушната патрулна задача на източния фланг на НАТО.

Тук ще бъдат ситуирани и 32 изтребители F-35, които Пентагонът ще трансферира на полските Военновъздушни сили. Съответният контракт на стойност 4,6 милиарда $ беше подписан през 2020 година Първият аероплан ще дойде през 2024 година

Полша, дружно с Румъния, остават главният съдружник на Вашингтон в Източна Европа. След Германия, където са ситуирани 38,5 хиляди американски бойци, Полша, дружно с Англия и Италия, е на трето място по брой американски войски на нейна територия.

В момента в Полша има 10 000 американски бойци. В края на юли полски и натовски авиодиспечери организираха взаимни учения на 50 км. от Калининградска област. Освен това Варшава желае да стане третата страна в света (след Съединени американски щати и Египет) по брой употребявани американски танкове Abrams. През април 2022 година Полша подписа контракт за закупуване на 250 танка Abrams M1A2S, през юли - за закупуване на 116 използвани танка Abrams M1.

Варшава разгласи желанието си да усили разноските за защита до 3% от Брутният вътрешен продукт. Във военната теория на Полша Русия е избрана за зложелател №1. На няколко десетки километра от границата с Калининградска област в полския Мронгово има военна база на НАТО, оборудвана с съоръжение за подслушване на връзки.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР