Себестойността на акумулаторните блокове за електрически превозни средства за пръв

...
Себестойността на акумулаторните блокове за електрически превозни средства за пръв
Коментари Харесай

Цената на батериите за електромобили падна под $100 за кВтч

Себестойността на акумулаторните блокове за електрически транспортни средства за пръв път е спаднала под $100 (€82) за киловатчас, оповестява Bloomberg. Засега това важи единствено за най-евтините акумулатори, с които се оборудват рейсовете в Китай, само че прекосяването на тази психическа граница се счита за знаков миг в промишлеността.

Средната цена на акумулаторите за електрически автомобили сега е $126 (€103) за кВтч. $100 от тях се падат на съставените елементи, а останалите $26 - на сглобяването им в захранващи блокове.

Ако се вземат поради всички акумулатори за електрически транспортни средства, в това число електрически автомобили, хибриди, мотоциклети и така нататък, междинната им стойност за 2020 година е $137 (€112) за кВтч. За съпоставяне през 2010 година такива батерии са коствали приблизително по $1 100 за киловатчас.

Скъпите акумулатори се считат за съществена причина за високата цена на електрическите автомобили спрямо колите с ДВГ. Bloomberg предвижда, че междинната стойност на акумулаторите за електрически транспортни средства ще падне под $100 за кВтч през 2023 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР