Себастиан Фетел с Ферари ще старнира днес от първа позиция

...
Себастиан Фетел с Ферари ще старнира днес от първа позиция
Коментари Харесай

Фетел повежда колоната в Гран при на Канада

Себастиан Фетел с Ферари ще старнира през днешния ден от първа позиция в Гран при във формула 1 в Канада. Той възроди очакванията на " черните концета ", като завоюва полпозишън с неповторима обиколка в самия завършек на квалификацията. Това беше първата му победа в подготовка от 17 надпревари насам. Четирикратният международен първенец наподобява съумя да изстиска абсолютния най-много от болида, до момента в който по-младия му съотборник Шарл Леклер остана трети зад Люис Хамилтън. Даниел Рикардо сподели доста мощно движение и ще започва от втора редица. Валтери Ботас се поддаде на напрежението и позволи неточности, които му отредиха шеста позиция зад петия Гасли с Ред Бул. Макс Верстапен не съумя да стигне до Q3 поради непремислена тактика на тима и неприятно стичане на събитията. Първата фаза на квалификацията мина без произшествия, а Ферари бързо окупираха челото, като единствено Валтери Ботас беше директно зад Леклер. Под чертата останаха и двата болида на Рейсинг Пойнт, Кими Райконен с Алфа Ромео и Ръсел и Кубица с Уилямс. Q2 се оказа напрегната за Ред Бул – те желаеха да употребяват гуми медиум, с цел да стартират надпреварата с тях, само че това явно се оказа огромен риск. Верстапен нямаше задоволително движение, а и трафикът се оказа сериозен. Холандецът се оплака по радиото от гумите и тапите. Гасли " обу " най-меките гуми, което го сложи директно зад водачите. В самия завършек на втората фаза Кевин Магнусен с Хаас катастрофира в стената на извънредно място – на старт-финалната права. Датчанинът се отърва незасегнат, само че сесията беше прекъсната с червен байрак. Така Верстапен падна в жертва на събитията, тъй като не можа да приключи бързата си обиколка и остана 11-и. Ромен Грожан също проклинаше шанса си по радиото. Останалите, които отпаднаха, бяха Квят с Торо Росо, Джовинаци с Алфа Ромео и Албън с Торо Росо. Q3 се забави, до момента в който останките и болида на Хаас бъдат отстранени от пистата. След първите излизания Хамилтън сложи рекордна обиколка на трасето и оглави класирането, до момента в който неговият съотборник Ботас изгуби надзор и се завъртя, само че съумя да се опази от удар.

При вторите излизания Валтери не съумя да реализира движение за освен това от шеста позиция. За разлика от него Люис напряко летеше и записа втори връх. Шарл Леклер не съумя да се възползва до дъно от преимуществото на Ферари на вършиме и остана зад британеца. Денят, обаче, принадлежеше на Фетел, който направи феноменална обиколка и сграбчи успеха в квалификацията.

 

Топ 10 беше допълнено от Нико Хюлкенберг с Рено на седмо място, Ландо Норис и Карлос Сайнц за Макларън и Кевин Магнусен, който беше съумял да се класира за последната фаза преди да катастрофира.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР