СДС прие политическа декларация на , която се състоя днес

...
СДС прие политическа декларация на , която се състоя днес
Коментари Харесай

СДС прие политическа декларация на Регионална конференция на Североизточния регион

СДС одобри политическа декларация на, която се състоя през днешния ден във Варна. На конференцията гостуваха ръководителят на Съюз на демократичните сили проф. Румен Христов, основния секретар на партията Илия Лазаров, евродепутатът доцент доктор Александър Йорданов, делегати и съидейници на синята концепция от Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

В декларацията се подчертава на рецесиите, сковали страната ни в следствие от войната в Украйна и несъответстващото ръководство на лявоцентриската демократична върхушка, ръководеща страната сега, нееднозначните сигнали, които ръководството дава с проблема с приемането на районен съд Македония в Европейския съюз. Сините показаха подозрения, че може да бъде предаден националния интерес на България.



Ето какво гласи декларацията, призната единомислещо от делегатите на Регионалната конференция на Съюз на демократичните сили - Североизточен район:

Декларация

на Регионалната конференция на Съюз на демократичните сили

Североизточен район

Конференцията на СДС-Североизточен район заявява изключителното си безпокойствие от икономическата и политическата рецесия, в която ръководството на четворната коалиция: „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България, хвърля нашия район и Република България. Войната против Украйна, която беше наказана от Съюз на демократичните сили и демократичната общественост, не е повода за тежката икономическа рецесия. Тя по-скоро е политически и софтуерен проблем за ръководещата четворна коалиция.  Те употребяват войната като комфортно опрощение за управническата си неплатежоспособност.

Бесните цени на горивата, електричеството, храните, строителните материали и цялостната инфлация, вършат живота на българския народ тежък.

Нееднозначните сигнали, които излъчва ръководството за българската позиция, по отношение на присъединението на РСМ към Европейски Съюз, водят до подозрения дали няма да бъде предаден националният ни интерес.

Тежкото закъснение на приемането на националния бюджет и готовността за незабавната му (6 месеца) актуализация, докара до закъснение на приемането на бюджети на общините в Североизточен район.

Областните центрове и общините нямат бюджети, отговарящи на действителните потребности на хората.

Няма отворени Национални оперативни стратегии с еврофинансиране.

Независимо, че програмният интервал стартира още през 2021 година, най-важната за общините европейска стратегия „ Региони в напредък “, не работи.

Няма действителни антикризисни обезщетения за общините.

На районно равнище не се основава удобна икономическа среда за развиване на дребния и междинен бизнес, и заради извънредно понижените финансови разноски на общините. Основната причина е цялостната неверна политика на държавното управление и четворната коалиция.

Народът обеднява и страда! Българите стават европейски жители с намаляващи действителни приходи.

Регионалната конференция на Съюз на демократичните сили – Североизточен район предлага:
Консервативна дясна политика по пример на средноевропейските стандарти; Сваляне на държавното управление на четворната коалиция; Дясно-центристко експертно, проевропейско, антикризисно държавно управление, с акцент върху районните оперативни европейски и национални стратегии.
Така ще осъществим решенията, взети на Националната конференция на Съюз на демократичните сили на 12 март 2022 година – да дадем отпор на лявото и демократичното, което ръководи сега България и ще докара до фалит страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР