Сдружения и граждани организираха вчера протест пред РИОСВ - Варна

...
Сдружения и граждани организираха вчера протест пред РИОСВ - Варна
Коментари Харесай

В РИОСВ-Варна не е постъпвало уведомление за инвестиционно предложение около Дом Младост | Защитници на Дом Младост се срещнаха с ръководството на РИОСВ-Варна

Сдружения и жители проведоха през вчерашния ден митинг пред Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна против почналото срутване на балнеологичния здравен център „ Дом Младост “ в морската столица.

В тази връзка шефът на екоинспекцията, основният юрист и основен специалист от дирекция „ Превантивна активност “ се е срещнал с представители на Фондация „ Гея “ и Сдружение „ Да спасим Дом Младост “ с цел да изслушат техните претенции и доводи, оповестиха за Moreto.net от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Представителите на варненското общество са декларирали, че желаят преустановяване на процедурата по разрушение на построената през 1986 година постройка и недопускане построяването на нейно място на постройка със разбъркан вид предопределение. Според позицията на жителите водата от минералния сондаж на „ Дом Младост “ е с неповторим състав и с ограничението на свободния достъп до провеждането на характерни здравни процедури е обиден публичният интерес.

Ръководството на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна е обяснило, че в екоинспекцията не е постъпвало съобщение за капиталово предложение, обвързвано с парцела, на чиято територия е ситуиран комплекс „ Дом Младост “. Подаването на съобщение от възложителя за капиталово предложение е първата стъпка за установяване на използваната процедура по реда на екологичното законодателство. Участието на обществеността е основно във всички стадии на процедурата по реда на българското законодателството по околна среда.

След навлизането на тежка строителна техника и почналото разрушение на „ Дом Младост “, в границите на настоящата седмица специалисти от екоинспекцията ще извършат инспекция на място за почнали действия по превозване и следващо отнасяне на строителни боклуци.   
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР