Сдружение "Зограф" поиска културният министър Боил Банов Боил Банов е

...
Сдружение "Зограф" поиска културният министър Боил Банов Боил Банов е
Коментари Харесай

Сдружие настоява за глоби за Бабикян, Хаджигенов и Минеков - увредили сградата на Народното събрание

Сдружение "Зограф " изиска културният министър Боил Банов  Боил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 година в София. Завършва „ Режисура с цел да санкции Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Веислав Минеков, които са известни като щабът за митинги на хазартния необут Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от.

От сдружението желаят последици за увреждането на постройката на Народното събрание - монумент на културата от национално значение.

В известието на сдружението до медиите се споделя: "Според Закона за културното завещание всеки, който унищожи или повреди културна полезност, се санкционира с санкция в размер от 15 000 до 30 000 лева, декларират от гражданското съдружие и упорстват Министерство на културата неотложно да глоби уредниците и основателите на срамната акция по опозоряване на постройката на българския парламент.

Знаковата постройка на Народното събрание в София - една от първите публични здания, издигнати след Освобождението, пострада съществено, откакто предишния четвъртък група протестиращи дълго време я замеряха с яйца и презрели домати по апел на господата Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов, известни още като "Отровното трио ", припомнят от Сдружение „ Зограф “.

Емблематичната постройка на българския парламент, издигната и декорирана в неоренесансов жанр, е оповестена за исторически и архитектурен монумент на културата с категория „ национално значение” и е под специфична законова протекция и отбрана, показват от Сдружение „ Зограф “. От гражданската организация означават в тази връзка, че съгласно Чл. 200а. (1) на Закона за културното завещание: „ Който унищожи или повреди културна полезност, в случай че действието не съставлява закононарушение, се санкционира с санкция в размер от 15 000 до 30 000 лева, а на едноличен търговец или юридическо лице се постанова имуществена глоба в размер от 25 000 до 50 000 лева “

Служителите в Инспектората за запазване на културното завещание в Министерство на културата е редно да упражнят пълномощията си и да глобяват още идната седмица с цялата тежест на закона отговорните лица за дръзкото поругаване, омърсяване и увреждане на постройката на Народното събрание, един от знаците на българската държавност, над формалния вход на която е изписан девизът „ Съединението прави силата”, безапелационни са в Сдружение „ Зограф “. В една правова и демократична страна законите би трябвало да се съблюдават прецизно, никой не трябва да мисли, че може да е над закона, аргументират се от „ Зограф “.

От гражданската организация напомнят, че решението за построяването на постройката на българския парламент е взето през февруари 1884 година от кабинета, управителен от Петко Каравелов. Председател на Народното събрание тогава е огромният български общественик Стефан Стамболов.

Проектът е предоставен на виенския проектант с българско родословие Константин Йованович (1849-1923), който учи в Австрия и Швейцария и е проектирал и постройката на Скупщината в Белград. Основният камък е положен на 4 юли 1884 година, а самата постройка на Народното събрание е тържествено осветена на 25 ноември същата година. На освещаването ѝ митрополит Климент произнася въодушевено слово за смисъла на това „ свято място”, където ще се вземат решение отсега нататък съдбините на българския народ. През 1896-1899 година към постройката е пристроено и двуетажно крило с пространства за канцеларии и списък на Народното събрание. Северното крило на постройката, което през днешния ден гледа към пл. „ Св. Александър Невски “, е построено по план на проектант Пенчо Койчев по време на последното преустрояване на Народното събрание през 1925 – 1928 година Тогава постройката е разширена и пристроена с обособен вход, огромно предверие, внушителни колони, трираменно стълбище, работни кабинети и библиотека, като е непокътнат духът на остарялата част.

Сдружение "Зограф " постоянно подлага на критика държавното управление и министъра на културата Боил Банов  Боил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 година в София. Завършва „ Режисура за. Според Манол Глишев от "Правосъдие за всеки " - един от движещите фактори на блокадата на Орлов мост, в него има доста преподаватели от Художествената академия. Глишев цитира сдружението във фейсбук, когато те подлагат на критика Боил Банов  Боил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 година в София. Завършва „ Режисура за.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР