Сдружение ПФК Ботев представи на пресконференция в Историческия музей документи,

...
Сдружение ПФК Ботев представи на пресконференция в Историческия музей документи,
Коментари Харесай

Сдружение Ботев показа протокол от 1907 г.

Сдружение ПФК Ботев показа на конференция в Историческия музей документи, показваващи настояването за вписване на клуба като сдружение е от 1907 година, като в същата година е и направен организационен протокол.

Това е и първият тим на Ботев, който тогава играел на поляната, а през 1909 година се мести на терен, върху който сега се намира Хуманитарната гимназия в Пловдив.

През 1912 клубът е регистриран публично от закона. Имало много премеждия, като да вземем за пример избирането на името " Ботев ". Дни преди учредяването с протокол и подаването на всички документи основателите на клуба се събират осем души. Имало концепция името на клуба да бъде променено, като предложенията са Рапид, Слава и Глория. Впоследствие обаче надвива концепцията футболният клуб да се споделя Ботев (Пловдив). От 1907 до 1912 година Ботев има своите флагове, с които се показва пред обществото.

Специален посетител на събитието бе Боян Ботйов – почетен член на ФК „ Ботев “ и правнук на военачалник Кирил Ботев, брат на Христо Ботев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР