Сдружение на Родители на деца и възрастни с аутизъм –

...
Сдружение на Родители на деца и възрастни с аутизъм –
Коментари Харесай

За създаване на условия за развитие на деца и възрастни с аутизъм в Русе ще се борят родители, обединили се в Сдружение

Сдружение на „ Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе “ има задача и тя е да осведоми обществеността за проблемите в областта на аутистичния набор и да спомогне за интеграцията на дечицата, а към този момент и порасналите деца, в действителния живот.

            Членовете на Сдружението са родители на деца с сложена диагноза аутизъм, обединили се към концепцията да оказват помощ на фамилиите си и други хора, преминаващи през сходни тествания посредством продан на опит и знания, осигурявайки нужната просветителна и обществена среда в границите на град Русе.

            Към сегашния миг 18 майки и татковци са членове на Сдружение на „ Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе “.

            Каква е задачата на Сдружението?

            Освен осведоменост и интеграция, главните пунктове в работата на Сдружението е да спомогне за генерално усъвършенстване на средата в детските градини и учебни заведения за децата с аутизъм, да бъдат назначени помощни учители, да бъдат провеждани образования на родители и заинтерисовани лица, които да работят с деца от спектъра, да се организират семинари със експерти в сферата, да бъде основана опция децата с аутизъм да упражняват спорт в Русе!

            В едно изречение задачата може да се дефинира със основаване на условия за децата и възрастните с аутизъм в Русе.

„ Най-голямото благосъстояние е да има общественост, която да желае да окаже поддръжка изцяло безкористно и откровено! “

            Родителите имат предпочитание да открият и работят с сътрудници по реализирането на задачата на Сдружението.

            Към момента няма предопределено за начертаните цели помещение, което да събира и родителите, и техните деца.

            Председателят на Сдружение на „ Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе “ Кристина Борисова и Управителният съвет в лицето на Деян Димов и Валентин Вълков са отворени за диалози и взаимни действия с всички, които биха желали да се причислят към идеята.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР