Сдружение Да спасим Дом Младост смята да постави публично няколко

...
Сдружение Да спасим Дом Младост смята да постави публично няколко
Коментари Харесай

Защитниците на Дом Младост не спират да роптаят срещу новия проект

Сдружение " Да спасим Дом Младост " счита да сложи обществено няколко въпроса по отношение на стартиралия ремонт въз основата. Ето какво се показва в покана до Varna24.bg за отразяване на конференция, която следва:

" Само няколко дни след нашите обективни претенции в отбрана на Дом Младост като обществено - здравен балнеоцентър с общ достъп - в него се вкара тежка строителна техника и той се унищожава.

Инвеститорът не е пълновръстен притежател на Дом Младост 

Местната власт, която претендира да брани публичния интерес, е издала преди няколко месеца позволение за срутване на Дом Младост. Същата администрация единствено няколко месеца откакто стартира стопанисването на минералните води там, прекратява заплащането на общинската концесия към страната и позволява унищожаването на тръбпроводната система, снабдяваща сондажа с Дом Младост и позволява свалянето на подкачващи помпи към чешмата и цялостното зареждане с уникалната термална вода, една изключителна държавна благосъстоятелност. 

Как през днешния ден макар всички законови условия да се избави Дом Младост, постройката е оградена и се събаря, до момента в който има правосъдно произвеждане, оспорва се собствеността, а концесията на минералните води не е прекъсната.

Защо слагането на друга чешма за минерална вода извън Дом Младост не е решение на въпроса с чешмата на Капитан Петко Войвода. Заменката на настоящето пространство при чешмата не е опция, несъвместимо е с превоза, човекопотока и пътната сигурност поради предпоставки от ПТП. 

Как може по най- бърз и сполучлив метод да се избави Дом Младост и социално- здравния балнео център да се възвърне ", са тематиките, които считат да слагат пред медиите от сдружението.  

Както медията ни осведоми, обичаният знак на генерации варненци се възражда в  " Дом Младост MEDICAL SPA ".

Дружеството " Дом Младост " ЕООД започва възраждането в съвременна версия на построение преди съвсем 36 години първи в страната съвременен комплекс за деен отдих в градска среда.

Новият комплекс ще бъде ситуиран върху 9392 кв.м. с разгърната застроена повърхност 32 000 кв.м. 

Подготовката на терена и построяването на модерното оборудване се планува в идващите към 30 месеца, заяви през днешния ден проектанта арх. Красимира Костова.

Новият план съхранява напълно и развива концепцията на " Дом Младост ". Комплексът има упоритостта да се трансформира скоро в новото съвременно място на Варна с два вътрешни и три външни минерални басейна, СПА, балнеолечебен и медицински център. Ще разполага и с паркинг за 50 автомобила. 

Проектът планува и градски плаж на територията на комплекса, който ще бъде комфортен за посетителите от кварталите. 

За лукс на клиентите плажната зона с прилежащия бар ще бъдат вписани в парковата територия, оформена от съществуващите и сега питейни заведения, които ще бъдат напълно съхранени. 

В непосредствена близост до плажната зона ще бъдат и панорамните зали за фитнес - с аспект към откритите водни площи и зеленина край тях. Залите за спорт ще бъдат предопределени главно за тонизиращи и кардио тренировки.

Към откритите басейни и фитнеса ще има обособен пешеходен вход откъм бул. " Сливница ". 

Откритите и закрити басейни за деца и възрастни ще разрешат на гостите целогодишно да употребяват минералната вода и нейните лечебни свойства. 

Температурата на водата във всички тях ще бъде съобразена с предназначението им за прилагане. 

В двата детски басейна - вътрешен и външен, както и до момента ще има тренировки за по плуване за начинаещи деца и възрастни. 

За деца от обществено слаби фамилии ще бъдат създадени специфични стратегии за достъп до плувни занимания. 

Откритият басейн за възрастни ще бъде подобаващ както за тренировки, по този начин и за лечебни потребности с часове по водна гимнастика.

Басейнът, както и целият комплекс ще бъде приспособен за хора със усложнения в напредването. 

В новия комплекс ще работи съвременен СПА център за релаксиращи процедури като калолечение, парна баня, финландска билкова сауна и ледена кабина. 

Центърът за водолечение пък ще предлага благоприятни условия за оздравителни процедури калолечение, физеотерапия, кинезитерапия, лазер терапия, магнитотерапия.

В комплекса ще има и медицински център със профилирани кабинети в региона на болести на опорно-двигателния уред, периферна нервна система и храносмилателна система. 

На територията му ще работят стоматологични кабинети,, аптека, магазин за козметика, плажни и СПА артикули, аксесоари. 

В реализацията на новия " Дом Младост " е планувано и възобновяване и възобновяване на чешмата с минерална вода за свободно ползване от жителите и гостите на Варна, изясни арх. Костова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР