Сдружение БОЕЦ сезира компетентните институции за документна измама, извършена от

...
Сдружение БОЕЦ сезира компетентните институции за документна измама, извършена от
Коментари Харесай

БОЕЦ сезира институции за документна измама, извършена от Емил Кошлуков

Сдружение БОЕЦ сезира способените институции за документна машинация, осъществена от Емил Кошлуков – общоприет шеф на Българска национална телевизия при процедурата по неговият избор.

Според БОЕЦ става дума за подаден документ с погрешно наличие за управнически стаж в телевизия „ Алфа “ на партия Атака, обясниха от придвижването в.

От придвижването са сложили тематиката за свободата на словото и оставката на Кошлуков по време на митингите през 2020г. Организирали са десетки акции, митинги, блокади и Граждански Панорами пред Българска национална телевизия през 2020 и 2021г. и не престават тази борба. Мафията крепеше своята власт посредством превзетите институции и кафявата си медийна империя. С назначението на Кошуков – марионетка на Пеевски и Борисов трансфораха и Обществената телевизия в бухалка против неуместните и естрада за агитация на мафията.

За страдание повече от година след митингите Кошлуков продължава да е на своят пост и от ефира на Българска национална телевизия всекидневно ни заливат с „ мненията “ си пазителите на мафията, презряни сътрудници на Държавна сигурност, корумпирани и компрометирани политици, анализатори и специалисти. Продължава и медийното затъмнение над активността на БОЕЦ и гражданското общество.

Незабавно премахване на Кошлуков и заблуждение под отговорност за извърщеното закононарушение.

Публикуваме текста на сигнала:

СИГНАЛ

от Сдружение Гражданско придвижване „ БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ “,

ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „ Панония “ блок 4 вход „ З “ ап. 157,

Представлявано от Георги Борисов Георгиев, ръководител на УСе-mail:

ОТНОСНО

Данни водещи до обосновани догатки за закононарушения от общ темперамент – документна машинация, показване на документ с погрешно наличие пред държани институции, подправяне на документи и други закононарушения осъществени от Емил Кошлуков – общоприет шеф на Българската национална телевизия в сговор с други неустановени лица.

При своите участия в процедурите за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия пред Съвет за електронни медии, Емил Кошуков е показал информация и документи за това, че има една година управнически стаж в телевизия „ Алфа” – партийната телевизия на Политическа партия Атака. Кошлуков е заявил през 2017г и 2019г. пред Съвет за електронни медии, че е заемал поста програмен шеф на телевизия „ Алфа”. БОЕЦ показваме обосновано съмнение, че този стаж е подправен и документите и вписваниятя, които го удостоверяват са фалшифицирани и с погрешно наличие. В естествените малките екрани и търговски компании работещи законосъобразно, заплатите се изплащат ежемесечно и се подава нужната информация в избраните периоди към държавните регулатори.

За съществуването на управнически стаж на Кошлуков е бил нужен трудов контракт по Кодекса на труда или облигационен контракт за ръководство и надзор (ДУК), приравнен също на трудов, както и физическо наличие на работното място и осъществяване на съответни дейности при осъществяване на служебните му отговорности.

С цел определяне на обективната истина и вероятно осъществено закононарушение, БОЕЦ пожелаваме да бъдат осъществени инспекции, както и всички други нужни процесуални дейности:

– За задачата най-малко ден преди стъпване в телевизия „ Алфа” (където никой не го е виждал и чувал), както и в 7 дневен период от овакантяване, работодателят подава съобщение по член 62, ал.5 от Кодекса на труда в специфичен регистър;

– Всеки служащ и чиновник получава начален, периодически и ексклузивен инструктаж за което се подписва в специфични регистри. Без да се занимаваме с обстоятелството че въпросната активност е една от хранилките на административния паразит, то от тези регистри може да се наблюдава хронологията на сключване на лицата постъпващи в дружеството;

– Представената трудова брошура от лицето се вписва в специфичен регистър;

– На служащия следва ежемесечно да се изплащат заплати, удържат налози и осигурителни вноски. За задачата ежемесечно до 25-о число на месеца се подава информация в СУП – системата за ръководство на приходите в Национална агенция за приходите, така наречен заявления 1 и 6. ВСЕКИ месец за предходния.

– Да бъдат снети сведения на чиновници на Телевизия „ Алфа” дали действително Кошлуков в миналото е работил в малкия екран

– Да се изискват записи от камери в малкия екран от времето за което Кошлуков твърди, че е работил там.

– Да се извърши инспекция на докумнетооборота на телевизия „ Алфа” за документи направени и подписани от Емил Кошуков, като програмен шеф. Длъжността на програмният шеф и ежедневните му професионални отговорности изискват да изготвя и подписва голям брой служебни документи. Липсата на такива документи подписани от Кошлуков е още едно непосредствено доказателство, че той не е работил там.

– Да бъде осъществена инспекция на служебната електронна преписка на телевизияАлфа за интервала, за който Кошлуков твърди, че е работил там и да се откри дали има следи от негова активност.

Ако въобще е подавана информация, изплащана заплата и правени вноски, то изфабрикуването на документи за стаж елементарно може да бъде потвърдено с обстоятелството, че всички записи са правени на една и съща дата, месеци и години след законовия и нормален период за подаване и отчитане.

https://www.actualno.com/society/koshlukov-е-bil-programen-direktor-na-alfa-televizijata-na-ataka-news_626794.html

Всичко гореказано като се изключи че безпогрешно би потвърдило измамата и осъщественото закононарушение, предстои на инспекция и наказания от страна на Национална агенция за приходите, ИА „ Инспекция на труда “, Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Парламента, а за изфабрикувалите документите и самият Кошлуков на отговорност по Наказателния кодекс. Уж изплатеното изписано заплащане вероятно пък е потънало в черните каси на Атака, което е независимо съображение за следствие за пране на пари.

Кодекс на труда:

Чл. 62.ал.3 В тридневен период от сключването или изменението на трудовия контракт и в седемдневен период от неговото преустановяване работодателят или упълномощено от него лице е задължен да изпрати съобщение за това до съответната териториална дирекция на Националната организация за приходите.

НАРЕДБА № Н-8 от 29.12.2005 година за наличието, периодите, метода и реда за подаване и предпазване на данни от работодателите, осигурителите за обезпечените при тях лица, както и от самоосигуряващите

Чл. 3. (1) Декларация пример № 1 се подава в съответната способена териториална дирекция на Националната организация за приходите от работодатели, осигурители и техните клонове и поделения – за всеки календарен месец:

а) до 25-о число на месеца, идващ месеца, за който се отнасят данните, в това число и при полагащо се обезщетение на трудоустроено лице, на което не е предоставена подобаваща работа; при начислено или изплатено заплащане за същия месец след този период – до края на месеца, в който е начислено или изплатено възнаграждението; се лица

БОЕЦ пожелаваме от институциите да извършат нужните инспекции и да бъдем известени за техните дейности и резултатите от тях.

14.02.2022г. Видин Георги Георгиев – Председател на УС на Групово дело „ БОЕЦ”
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР