Сделката за закупуване на американския производител на софтуер за обработка

...
Сделката за закупуване на американския производител на софтуер за обработка
Коментари Харесай

Сделката на Adobe за Figma ще навреди на конкуренцията според британския регулатор

Сделката за закупуване на американския производител на програмен продукт за обработка на изображения Adobe Inc. притежателят на услугата за дизайн на интерфейси Figma евентуално ще навреди на конкуренцията в региона на цифровия дизайн. Това съобщи Британският орган за конкуренция и пазари (CMA) във вторник, написа Market Watch.

Предварителните оценки на CMA демонстрират, че договорката ще ограничи нововъведенията и основаването на нови конкурентни артикули, сподели регулаторът. Освен това вследствие на договорката ще изчезне опасността от конкуренция от Figma, която тласна Adobe да създава артикули в региона на редактирането на изображения и основаването на илюстрации.
 Adobe купува Marketo за $4,75 милиарда
Компанията зад Photoshop направи най-голямата договорка в историята си

Придобиваната компания има доходи от $321 милиона за 2017 година

" Adobe и Figma са два от водещите международни производители на програмен продукт за дизайн на приложения и уеб страници и нашият разбор демонстрира, че те са най-близките си съперници. Затова препоръчаната договорка може да повлияе на ландшафта на цифровия дизайн в Обединеното кралство, като понижи избора на потребителите и ограничи нововъведенията и развиването нови конкурентни артикули ", сподели Марго Дейли, началник на самостоятелната група, провела изследването.

Според CMA 80% от професионалните продуктови дизайнери във Англия употребяват приложението Figma.

Пазарът на цифров дизайн, на стойност към £60 милиарда, съставлява към 2,7% от Брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство.
 Американският разработчик на програмен продукт за изображения Adobe със скок на чистата облагата
Най-големият в света разработчик на програмен продукт за изображения със скок на чистата облагата

Растат и приходите на компанията за третото финансово тримесечие, само че по-малко

" Ние сме разочаровани от констатациите на CMA и не сме съгласни с гледната точка на регулатора за тази договорка ", сподели представител на Adobe, представен от Market Watch. Британският регулатор има намерение да обмисли спомагателна информация, преди да вземе дефинитивно решение.

Adobe разгласи, че ще купи Figma за 20 милиарда $ през септември 2022 година

Figma, учредена през 2011 година, е частна компания. Тяхната услуга разрешава на потребителите да създават и основават онлайн дизайн на интерфейс за уеб страници, както и приложения за мобилни устройства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР