Сделката за ЧЕЗ е направена в Чехия между частни субекти.

...
Сделката за ЧЕЗ е направена в Чехия между частни субекти.
Коментари Харесай

С оставката на Теменужка за ЧЕЗ Борисов спасил нейната репутация и тази на ГЕРБ

Сделката за ЧЕЗ е направена в Чехия сред частни субекти. Ние като дясна партия оставаме правилни на философията си, че би трябвало да насърчаваме частния бизнес. Държавата е неприятен собственик, не е добра концепция да одържавяваме компаниите, акцентира Борисов. Той обаче бе безапелационен, че поддържането на свободен пазар и частен бизнес е обвързано с съществуването и на мощен регулатор. „ Разбира се, ние ще проверим всички участници в договорката, уточни ръководителят на ГЕРБ.

Колегите от Българска социалистическа партия ни попитаха за какво не извадим 380 млн., с цел да купим активите на ЧЕЗ. Защо единствено на ЧЕЗ, а EVN и „ Енерго про “? Защо да не вземем и „ Лукойл Нефтохим “, попита той. Борисов уточни, че Западът не работи по този модел и ние, като проевропейска страна, би трябвало да следваме техния образец.

Той изясни, че е споделил на Теменужка Петкова да подаде оставка, тъй като на пръв взор доста хора са повярвали, че в тази договорка има следи от корупция. „ Това обаче е безспорна неистина. Нямаше по какъв начин да оставя нейната известност и тази на държавното управление под опасност “, безапелационен бе министър председателят Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР