Сделката по Брекзит ще бъде гласувана в третата седмица на

...
Сделката по Брекзит ще бъде гласувана в третата седмица на
Коментари Харесай

Сделката по Брекзит ще бъде гласувана в третата седмица на януари

Сделката по Брекзит ще бъде гласувана в третата седмица на януари
Гласуването в английския парламент по договорката с Европейски Съюз за Брекзит ще се организира в третата седмица на януари, заяви английският министър председател Тереза Мей.

"Мога да потвърдя през днешния ден, че имаме намерение да се върнем към разискването на 7 януари, след което ще гласуваме през по-следващата седмица", сподели министър-председателят, представена от ТАСС.

Малко по-рано водачът на опозиционната английска Лейбъристка партия Джеръми Корбин съобщи, че ще изиска гласоподаване на избор на съмнение към премиера Тереза Мей, в случай че през днешния ден не разгласи точната дата, когато Народното събрание ще прегледа договорката по Брекзит с Европейски Съюз.

Мей уточни приблизителната дата по време на речта си в Камарата на общините.

Първоначално гласуването трябваше да се състои на 11 декември, само че беше отсрочено за неопределен срок заради очевидното неявяване в Камарата на общините на поддръжката за тази договорка, контрактувана с Европейски Съюз на 25 ноември.

"Таймс" разгласи по-рано, че гласуването може да се организира на 14 януари. Според специалисти Мей има дребен късмет да получи утвърждение за тази договорка от Народното събрание. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР