Счупена част е една от предполагаемите причини за пропадането на

...
Счупена част е една от предполагаемите причини за пропадането на
Коментари Харесай

Счупена част е вероятната причина за пропадането на болничния асансьор във Варна

Счупена част е една от хипотетичните аргументи за пропадането на асансьора във варненската болница " Света Анна ", в който пътуваха 8 души. Това са открили при първичния оглед от Агенцията за метрологичен и механически контрол във Варна, оповестява Българска национална телевизия.

Според експертите защитното устройство при претоварване не се е задействало и по този начин оборудването е останало без спирачки.

„ Това е един фланец, на който се държи триещата шайба, която движи въжетата на асансьора... въпросът оттова нататък е какво друго има ли, няма ли, за какво се е получило това нещо ”, съобщи Стефан Петков, шеф на Регионалния отдел на ИДТН-Североизточна България.

Асансьорът е инсталиран преди 40 години. Той е българско произвеждане и дава отговор на всички стандарти. Експертите са на мнение, че, в случай че едно оборудване се поддържа добре, няма значение на какъв брой години е.

„ Всички асансьори, без значение къде са инсталирани, срокът на периодическият им обзор е 1 година, те се ревизират всяка година ”, добавя Попов. Жената, която най-сериозно пострада при случая, към момента е в болница. Състоянието ѝ е устойчиво. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР