Считано от 7 юли Иран ще се освободи решително от

...
Считано от 7 юли Иран ще се освободи решително от
Коментари Харесай

Техеран ще се откаже от още два ангажимента, поети с ядрената сделка

" Считано от 7 юли " Иран ще се освободи " уверено " от още два от уговорките си, поети през 2015 година в границите на интернационалното съглашение за нуклеарната му стратегия, заяви организация Фарс, като цитира почитан ирански чиновник, съобщи Франс прес.

На фона на растящото напрежение, Техеран разгласи на на 8 май, че престава да се усеща привързан от рестриктивните мерки, наложени на запасите му от тежка вода и обогатен уран посредством съглашението, подписано през 2015 година във Виена с шестте огромни интернационалните сили.

Това известие, направено в отговор на взетото преди година решение на Вашингтон да се отдръпна едностранно от договорката и да наложи още веднъж наказания на ислямската република, беше съпроводено от ултиматум.

Техеран даде 60 дни на останалите страни по контракта (Германия, Китай, Франция, Англия и Русия) да му оказват помощ да заобиколи тези наказания, които сковават стопанската система му, изключително финансовата му система и износа на нефт.

В противоположен случай, Техеран заплаши да приключи рестриктивните мерки, свързани със " степента на обогатяване на уран " (ограничена от съглашението до 3,67 процента) и да възобнови работата по план за строителство на реактор за тежка вода в Арак, замразен според съглашението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР