Считано от 7 септември 2021 г., всички напълно ваксинирани български

...
Считано от 7 септември 2021 г., всички напълно ваксинирани български
Коментари Харесай

От 7 септември Канада въвежда нови правила за пристигащите българи

Считано от 7 септември 2021 година, всички изцяло имунизирани български жители имат право да влизат на територията на Канада при няколко условия, в това число да имат документ за имунизация и негативен PCR тест. За тях отпада 14-дневната карантина.

По информация на посолството ни в Отава изцяло имунизираните задгранични жители при влизане в Канада е належащо:

- да покажат доказателство за цялостната серия от имунизация или композиция от ваксини – утвърдени от държавното управление на Канада, направени минимум 14 дни преди влизането в Канада. В момента в Канада утвърдените ваксини са: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca и Janssen (Johnson & Johnson);

- да имат негативен резултат от PCR тест за COVID-19, изработен не повече от 72 часа преди планувания полет или идването на сухопътния/морския граничен пункт, или предходен позитивен резултат за COVID-19, получен от 14 до 180 дни преди заминаването за Канада. Не се одобряват антигенни тестове;

- да нямат признаци на COVID-19;

- да са дали наложителната информация за идване в Канада посредством регистрация в приложението ArriveCAN

- да имат съображение да бъде позволен до територията на Канада, според законовите разпоредби;

- да им бъдат направени тест за COVID-19 при идване, в случай че жителите бъдат посочени на случаен принцип от формалните управляващи на Канада.

Всички пасажери, без значение от имунизационния им статус, би трябвало да показват годен резултат от PCR тест за COVID-19 преди идването. Няма промени в условията за тестване и карантина за пасажери, които не са изцяло имунизирани, само че имат право да влязат в Канада, както и за непрекъснато пребиваващите. Тези жители подлежат на карантина и всички условия за тестване (преди идването, при пристигане/ден 1 и дневно 8) и наложителното показване на информация за пътешестване, контакт и карантина посредством ArriveCAN.

Пълна информация може да бъде открита на следния интернет адрес:

Подробна информация е оповестена и на уеб страницата на Министерство на външните работи в рубриката „ Коронавирусът – по какъв начин да пътуваме " на

При нужда от подпомагане българските жители в Канада могат да се обръщат към следните наши представителства в страната: Посолство на Република България в Отава на следните телефонни номера:

+1 613 789 3215,

както и на дежурен телефон в извънработно време: + 1 613 981 3410;

Генерално консулство на България в Торонто на следните телефонни линии: +1 416 696 24 20, +1 416 696 27 78;

дежурен телефон в извънработно време: +1 416 892 1738.

Запитвания могат да се насочат и на имейл адресите на дипломатическите ни представителства: [email protected], [email protected].
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР