Считано от 16.01.2021 г. всички граждани, влизащи на територията на

...
Считано от 16.01.2021 г. всички граждани, влизащи на територията на
Коментари Харесай

Ирландия също поиска задължителен PCR тест

Считано от 16.01.2021 година всички жители, влизащи на територията на Ирландия, са задължени да показват негативен PCR тест, изработен 72 часа преди пътуването си, оповестиха от Министерство на външните работи.

Изключение от условието вършат следните групи: интернационалните транспортни служащи, включително превозвачи, водачи и авиационен екипаж, капитани и морски екипаж, както и деца до 6-годишна възраст. Според прилаганата от Ирландия „ светофарна система “ на Европейски Съюз, пасажерите от зелени и оранжеви райони няма да се постанова да лимитират придвижването си, откакто имат негативни резултати при идването си в Ирландия.

Тези, които пътуват от червени райони, в които влиза и България все още, ще се нуждаят от негативен PCR тест, изработен 72 часа преди да заминат и ще би трябвало да лимитират придвижването си за интервал от 5 дни. При изработка и приемане на негативен PCR тест след петте дни изолираност, към този момент няма да се постанова ограничение на придвижването, в противоположен случай карантинният интервал продължава до приключване на 14-те дни самоизолация. При потребност от подпомагане, българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Дъблин на следните телефони за връзка: +353 16603293 и в извънработно време на тел.: +353868167497.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР