Считано от 10 октомври 2023 г., се ограничава движението на

...
Считано от 10 октомври 2023 г., се ограничава движението на
Коментари Харесай

Ограничава се движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по третокласния път Горна Кремена - Роман

Считано от 10 октомври 2023 година, се лимитира придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона по третокласния път III-103 Горна Кремена - Роман, оповестяват от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). Причината: влошеното положение на мостовото оборудване в село Горна Кремена и на пътната настилка на обходния маршрут по общинската пътна мрежа сред селата Горна Кремена и Долна Кремена.

До ограничение на придвижването на камионите над 12 тона по третокласния път Горна Кремена - Роман се стигна вследствие на подхванатите взаимни дейности от страна на Община Мездра и на Общински съвет - Мездра, за смяна на избраните от АПИ обходни направления за тежкотоварни коли по отношение на въведената краткотрайна организация на придвижването заради строителството на скоростния път Мездра - Ботевград.

От пътната организация напомнят, че поради модернизацията на път I-1 Мездра - Лютидол от началото на м. юни т. година е спряно придвижването по сектор от първокласния път и трафикът беше ориентиран по обходни направления.

• път II-15 Враца - Борован - II-13 Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - Автомагистрала „ Хемус “ и обратно;

• път II-13 Крапчене - Стубел - Криводол - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - Автомагистрала „ Хемус “ и назад.

Апелът към водачите е да проявят схващане и самообладание, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички пътуващи.

Програмата на Агенция „ Пътна инфраструктура “ планува построяването на нов мост на мястото на съществуващия зидан каменен мост в с. Горна Кремена. На 24 март т. година АПИ разгласи социална поръчка по Закона за публичните поръчки за избор на реализатор на проектирането и строителството (инженеринг) на оборудването, а на 2 май т. година и за строителен контрол. В поръчката за планиране и строителство преди всичко е класиран участникът ДЗЗД „ КРЕМЕНА БИЛД “, с ценово предложение от 333 000 лева без Данък добавена стойност.

На 25 август 2023 година в АПИ е постъпил писмен отвод за подписване на контракт за осъществяване на поръчката, предвид на което е издадено ново решение от 31.08.2023 година за установяване на реализатор - втория класиран участник „ ГАРАНТ-90-ЦОНЕВ И съдебна икономическа експертиза “ ООД, с препоръчана цена 349 736 лева без Данък добавена стойност. За реализатор на строителния контрол е избран „ Пътинвест-инженеринг “ АД. Стойността на услугата е 49 500 лева без Данък добавена стойност и през м. септември е подписан договорът.

До средата на м. октомври т. година следва да бъде подписан контракт с определения реализатор за планиране и строителство на оборудването. В момента се преглеждат показаните документи от изпълнителя. Проектантските работи е планувано да се изпълнят за 60 дни в 3 междинни стадия, като срокът стопира да тече в края на всеки промеждутъчен стадий. Прогнозният период за осъществяване на строителството е 60 дни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР