Считано от 1 март 2020 година е в сила новото

...
Считано от 1 март 2020 година е в сила новото
Коментари Харесай

Николай Павлов: От 1 април ще има намаление на цената на газа с 40 процента

" Считано от 1 март 2020 година е в действие новото допълнение, подписано сред „ Газпром Експорт” и „ Булгаргаз” за новата цена на газа, която се образува по напълно нова формула. Калкулациите към дата 2 март сочат, че от 1 април ще има понижение на цената с 40 %. В момента настоящата цена е 44 лв. и 4 стотинки за мегаватчас, като понижението, което се чака в цената, която „ Булгаргаз” ще предложи за одобряване от КЕВР, ще бъде 26 лв. и 29 стотинки за мегаватчас ", сподели в утринния блок на БТВ „ Тази сутрин” Николай Павлов, изпълнителен шеф на „ Булгаргаз”.

" Ние положихме всички старания, с цел да реализираме това съглашение, като предоставихме безусловно съществени, постоянни, стоманени причини в интерес на това понижение, добави той. Това, което мога да кажа е, че новата формула ще бъде с ретроактивно деяние, считано от 5 август 2019 година, като за всеки обособен месец ще има обособена цена ", разяснява още Николай Павлов.



" Извън компетенцията на „ Булгаргаз” е това да кажа дали след контрактуваните по-ниски цени на природния газ, ще намалее цената на парното да вземем за пример за софиянци, разяснява още изпълнителният шеф на енергийното сдружение. Редно и заслужено е както ние ще възстановим съответните суми на своите клиенти, по този начин и по веригата да бъдат възобновени до крайния консуматор на природен газ ", добави Николай Павлов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР