Считано от 02.12.2020 г. Община Добрич стартира кампания за пререгистрация

...
Считано от 02.12.2020 г. Община Добрич стартира кампания за пререгистрация
Коментари Харесай

Община Добрич започва кампания за пререгистрация на таксиметровите превозвачи за 2021 година

Считано от 02.12.2020 година Община Добрич започва акция за пререгистрация на таксиметровите превозвачи с издаване на нови разрешителни и холограмни стикери с нов дизайн за таксиметров транспорт през 2021 година

Подаването на нужните документи и приемането на разрешителните ще се прави, както и до момента в Центъра за услуги и информация на първия етаж в постройката на Общината по улица „ България “ №12. Заявлението може да бъде изтеглено от уеб страницата на ОбщинаДобрич www.dobrich.bg /Услуги и информация, Рубрика „ Икономическо развиване и еврофондове “/ или да се получи на място в Центъра за услуги и информация. Съгласно чл.24а от Закона за Автомобилните транспорти и член 24, алинея 1 и алинея 2 и член 21, алинея 1, т. 8 и 16 от Наредба № 34 от 1999 за Таксиметров транспорт на пасажери, за експедитивно обслужване на едно гише е належащо таксиметровите превозвачи да дават следните документи:
Удостоверение за регистрация в Областен отдел „ Автомобилна администрация "; Списък на колите, с които превозвачът кандидатства; Контролен ваучър към знака за периодически обзор за инспекция на техническата редовност на автомобила; Карта за спомагателен обзор на лек таксиметров автомобил /приложение № 6В към член 8, алинея 8, т. 3 от Наредба № 32 от 1999 година за периодическите прегледи за инспекция на техническата редовност на пътните транспортни средства/; Удостоверение за лидер на лек таксиметров автомобил; Копие от стр. 20 и 21 от паспорта на електронен таксиметров уред с фискална памет, с прикрепения към нея фискален бон – показва се оригинала на паспорта. Приходна разписка за заплатен налог за таксиметров транспорт на пасажери.
До актуалният миг за 2020 година в Община Добрич са издадени 352 разрешителни за таксиметров транспорт. В тази връзка Общината има подготвеност през идната акция да издаде до 400 броя разрешителни. Данъкът за практикуване на таксиметрова активност на територията на Община град Добрич е в размер на 300 лв. /минимално избраната ставка за страната/ и остава неизменен и за идната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР