Считаният за финансов мозък на групировката и известен с прякора

...
Считаният за финансов мозък на групировката и известен с прякора
Коментари Харесай

Безследно Изчезна Един От Култовите Босове На Прехода В България! Властите Обявиха За Мъртъв Самия

Считаният за финансов мозък на групировката и прочут с прякора си Мето Илиенски (заради стоковия пазар " Илиянци ", който ВИС завладява, а Методиев управлява - бел.ред), излиза от вкъщи си в столичния кв. " Бояна " самичък, без защита, без телефон, документи и пари към 19 часа.

Минути по-рано 38-годишният Илиенски получава позвъняване по телефона. Двама души са последните, които го виждат жив - брачната половинка му Яна и назначеният по-късно за шеф на сдружение " Национална спортна база " Петър Божилов. 40-годишният Божилов е доста непосредствен с Мето Илиенски и съгласно клюки в ъндърграунда той е знаел името на индивида, с който висаджията отива да се види.

Божилов обаче е погубен при скандал по време на лов в местността Елата край село Плана през 2012 година През годините той по този начин и не споделя с кого е отивал да се срещне Илиенски.



Мето Илиенски се качва на мрачен автомобил " Ауди " и по този начин и не се връща. Два дни по-късно брачната половинка му Яна го афишира за търсене. Криминалистите разпитват десетки, само че безуспешно.

Една от версиите за изгубването му е, че е погубен персонално от боса на ВИС-2 Георги Илиев, защото поръчал разстрела на кума му - Румен Маринов-Нарциса. Друга - че е провалил наркосделка, а съгласно трета - че Методиев самичък е провел " изгубването си " и към момента е жив в Южна Америка.

Нито една от версиите обаче не е потвърдена и през 2007 година съдът афишира Мето Илиенски за липсващ, което дава право на брачната половинка му да поеме надзор върху компаниите му. Това обаче не се случва още три години, защото решението на магистратите се апелира.

През 2010 година Софийският областен съд публично афишира Методи Златков Методиев за мъртъв, а за негови наследници брачната половинка му Яна и щерка им Мина, която е единствено на една година, когато татко й изчезва. Какво е останало от благосъстоянието на висаджията обаче също не е ясно. Според едни, вдовицата е получила парцели и активи за милиони евро. Според други обаче през годините на правосъдни борби огромна част от имуществото на подземния необут минава в непознати ръце.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР