Считам, че подобна среда на постоянно административно напрежение прави невъзможно

...
Считам, че подобна среда на постоянно административно напрежение прави невъзможно
Коментари Харесай

Районният прокурор на София обяви мотивите за оставката си

Считам, че сходна среда на непрекъснато административно напрежение прави невероятно естественото действие на Софийска районна прокуратура, написа Невена Зартова
За времето на моето административно управление, аз и моите заместници, не сме допускали нерегламентирано въздействие върху прокурори по отношение на тяхната работа или решаването на съответни каузи. Не е имало непозволено бавене на работа по каузи и преписки. Това се показва в молбата за освобождение от поста като началник на Софийска районна прокуратура, подадена от Невена Зартова. Тя беше изчетена по време на съвещание на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, съобщи Българска телеграфна агенция.

В нея се споделя още, че всички преписки в СРП против Мартин Божанов-Нотариуса, като се изключи две преписки и една от 2021 година, са формирани и завършили преди началото на мандата на Зартова като административен началник, и три от тях са прекъснати заради изтекла отминалост.

Също така районният прокурор на София отхвърля изказванията, че мотивът за последната проверка в СРП са многочислени преписки, формирани против Мартин Божанов, изземвани от добросъвестно работещия прокурор и превъзлагани на отдел " Специализиран ", който ги приключва.

" Тези изказвания не дават отговор на истината, нито една от преписките против Мартин Божанов не е била преразпределяна на отдел " Специализиран ", показва тя.

Невена Зартова изяснява, че през последните месеци в СРП са били назначени три сложни инспекции, които са завършили с рекомендации към управителната работа като те са изпълнени в целокупност.

Считам, че сходна среда на непрекъснато административно напрежение прави невероятно естественото действие на Софийска районна прокуратура, добавя Зартова. Тя показва, че декларира желанието си да остане на служба прокурор в СРП.

По време на съвещанието на Прокурорска гилдия стана ясно, че оставката на Зартова, както и оставките на четирима нейни заместници - Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев, ще бъдат управлявани и вероятно гласувани по съответния ред и процедура.

В молбите си заместниците са показали, че изрично се разграничават от дейностите на административния началник - областен прокурор на Софийска районна прокуратура Невена Зартова и поддържат напъните на изпълняващия функционалностите " основен прокурор " Борислав Сарафов за реформиране на Прокуратурата на Република България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР