Считам, че много енергия се хвърли по тази тема. В

...
Считам, че много енергия се хвърли по тази тема. В
Коментари Харесай

Цачева отсече: Решението на премиера е правилното

Считам, че доста сила се хвърли по тази тематика. В Министерството на правораздаването към момента няма декрет за полагане на дъжавния щемпел. Решението на премиера е вярното.

Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ по bTV министърът на правораздаването Цецка Цачева.

Думите ѝ са във връзка указа, който президентът Румен Радев не подписа. Чрез документа Младен Маринов се освобождава от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи и може да бъде гласувана неговата кандидатура за министър. По този въпрос министър председателят Бойко Борисов изрази рецензия.

„ Имаше чисто юридическа опция за измененията в Кабинета да бъдат гласувани предходната седмица “, уточни тя.

Според нея откакто налице е волята на Младен Маринов, то правилно бе да се гласоподава това решение.

„ От почитание и ценене към президентската институция са импортирани документите “, съобщи правосъдният министър.

Тя обясни, че е допустимо да се гласоподават предложенията и да се одобри решение от Народно събрание. Но правителстовто от ценене не го е направило.

Министърът на правораздаването разяснява и информацията, стартирана повече от месец, че ще бъде или дипломат в Черна гора или е посочена за кандидатура в Конституционния съд.

„ Категорично сходни диалози не са водени и такива оферти няма. Това е несериозно “, съобщи Цачева, като добави, че продължава да бъде министър.

Тя съобщи, че в случай че ѝ създадат сходно предложение, то тя ще откаже, тъй като не желае да бяга от отговорност.

„ След като съм поела отговорности и отговорности, за мен това не е съществено “, изясни тя.

По мотив бягството от пандиза, което преди време провокира съществени диспути в обществото, тя уточни, че случаите бяха доста тежки.

„ Министърът на правораздаването най-малкото има политическата отговорност за това, което се е случило. Оставката не ми е в джоба, тя ми е в ръката. По преценка на премиера Борисов мога да понеса тази политическа отговорност “, изясни тя.

Цачева разяснява още измененията в Административнопроцесуален кодекс и правосъдната промяна.

„ Имаме съответни ограничения за осъществяване на задания. В период се движат нещата “, изясни тя, като добави, че работи интензивно за правосъдна промяна, каквато желаят хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР