Сбогувахме се с година, която мнозина искат да забравят, но

...
Сбогувахме се с година, която мнозина искат да забравят, но
Коментари Харесай

Как светът посрещна 2021?

Сбогувахме се с година, която мнозина желаят да не помнят, само че го направихме по-различно, по-тихо и в по-тесен кръг. Не единствено площад Батенберг в София остана празен, само че и доста международни столици посрещнаха 2021 с празници улици поради вечерния час и рестриктивните мерки, наложени поради разпространяването на Covid-19. Пуст остана и Таймс Скуеър в Ню Йорк, а в Сидни макар красивото светлинно шоу над Операта, на пристанището нямаше хора, които да го гледат онлайн както предходни години.

Улиците на Париж също останаха празни, липсваха и тълпите от хора на площад „ Свети Петър “ в Рим, а Папа Франциск анулира обичайна си новогодишна благословия на площада във Ватикана.



В Германия продажбата на фойерверки бе неразрешена, а във Англия министър председателят Борис Джонсън прикани хората да съблюдават разпоредбите и да посрещнат новата година безвредно вкъщи. Бариери бяха издигнати на публични места като Трафалгар Скуеър и обичайните обилни тържества в Лондон бяха анулирани.

Докато в китайския град Ухан, откъдето стартира епидемията, хиляди се събраха на известни места в центъра на града за посрещането на 2021 година И в Нова Зеландия, която съумя да се пребори с разпространяването на ковид, празненствата за новогодишната нощ продължиха както нормално.

 
5 новогодишни обещания, които в действителност да спазим

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР