Сблъсъците днес пред новата сграда на Народното събрание в София

...
Сблъсъците днес пред новата сграда на Народното събрание в София
Коментари Харесай

Шефът на СДВР с горещи разкрития за золумите на метежниците от протеста

Сблъсъците през днешния ден пред новата постройка на Народното събрание в София са били провокирани най-много от престъпни фигури. Това заяви на конференция шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.

"Въпреки нашите апели за правда и разположените сътрудници с жълти жилетки не срещнахме схващане и се търсеше пряк конфликт.

Бих желал да подчертая изрично, че дейностите на полицията са напълно в пълномощията ни. С цената да понесат провали против самите себе си, някои от тях пострадаха ", разкри той и добави: "Криминални фигури влязоха в конфликт с сътрудниците.

На 100 от служителите на реда е оказана помощ на място поради потребление на пикантен спрей от страна на лица с противогази и персонални защитни средства. 26 са прегледани в болничното заведение.

Нашата ответна реакция е в отговор на инстинкта за самозапазване на самите служители на реда. Спрямо тях бяха употребявани железни пръти, дървени колове.

Над 35 души в резултат на своето нападателно държание бяха арестувани от органите на Министерство на вътрешните работи, доста огромна част от тях са от една политическа партия изиска изтриване. От 35 арестувани, 30 са с престъпни регистрации от цялата палитра на българския кодекс.

Мисля, че с дейностите си българските служители на реда потвърдиха, че ние сме на страната на реда ", съобщи Георги Хаджиев и прикани хората да не се поддават на провокации.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР