Сблъсъци пред Паметника на съветската армия“Наблюдаваме безпрецедентна в своя мащаб

...
Сблъсъци пред Паметника на съветската армия“Наблюдаваме безпрецедентна в своя мащаб
Коментари Харесай

Руският посланик у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова: Има кампания по пренаписване на историята

Сблъсъци пред Паметника на руската войска
“Наблюдаваме невиждана в своя мащаб акция по пренаписването на историята. Агресорите и жертвите си разменят местата. И към този момент се оказва, че Съветският съюз e бил атакуван от сякаш мирната и безобидна Германия”, сподели през днешния ден съветският дипломат Елеонора Митрофанова пред Паметника на руската войска. Тя държа слово във връзка Деня на успеха.

“Паметта за ужасите на нацизма, за проектите на Хитлер, за изтребване на цели страни и нации, за престъпността, за нацистката идеология се заличават в публичното схващане. Забранява се всичко, което би могло да опише истината”, уточни тя.

Пред паметника в центъра на София се бяха събрали честващите Деня на успеха, само че и деятели, които от дълго време желаят премахването на монумента. Въпреки полицейската защита се стигна до конфликти сред тях, като взаимно си размениха обвинявания във фашизъм.

В Пловдив честванията за Деня на успеха пред паметника на Альоша минаха с малко хора и спокойно. И там на място съветският дипломат държа публично слово. В него Митрофанова съобщи, че с лекост се нарушават споразуменията, които биха могли да спрат придвижването към международна война.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР