Сблъсъци, арести и полицейска блокада в Куклен. До конфликт и

...
Сблъсъци, арести и полицейска блокада в Куклен. До конфликт и
Коментари Харесай

Потушено ли е напрежението в Куклен?

Сблъсъци, арести и полицейска обсада в Куклен. До спор и експанзия се стигна след забележка поради мощна музика в ромската махала.

Над 20 души нахлуха при семейство с четири деца, а след това нападнаха и полицейски патрул. Последваха арести на 7 души, през вчерашния ден двама от тях бяха освободени. Петима от арестуваните в Куклен поради нападението против полицейски автомобил остават в ареста за 72 часа.

 „ Обстановката е спокойна. Във вчерашния ден организирахме профилирана полицейска интервенция. Имаме полицейско наличие, тъй че хората да се усещат умерено ”. Това съобщи ст. комисар Атанас Илков, директор на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив.

По думите му това е битов скандал. „ Не би трябвало да го третираме като етнически скандал. Ние ще останем тук до момента в който се убедим, че хората са спокойни и публичният ред и сигурността на жителите са обезпечени ”, уточни Илков.

Според него напрежението идва от висока музика. Съседите които живеят в съседство с ромското семейство са им създали забележка да понижат музиката и от там поражда спора.

„ Досега не сме имали конфликтни обстановки в ромската махала. Това се възприема като случай от всички живеещи там, искам това да остане по този начин и мирът да бъде непокътнат.  Хората са към този момент по-спокойни, признателна съм и за полицейското наличие, мисля че нещата ще се успокоят ”, съобщи кметът на Куклен Мария Белчева.

Според районния прокурор на Пловдив – Чавдар Грошев едното от петте арестувани лица, на които са повдигнати обвинявания, е 40-годишна жена. „ Тя е с обвиняване за безчинство, като нейното действие се отличава с извънреден цинизъм ”, уточни той.

Обвинения са повдигнати  и на двамата й синове, те имат и второ обвиняване за това че са потрошили полицейски автомобил. „ По-малкият има и трето обвиняване - за това, че е предизвикал лека телесна щета на полицейски чиновник. Четвъртото лице, на което е повдигнато обвиняване, е привлечено за безчинство и  за това, че е строшил предното стъкло на автомобил на полиция ”, разяснява Грошев.

По думите му петото арестувано лице е с обвиняване, че е нанесъл лека телесна щета на полицейски чиновник, като два пъти го е ритнал в коляното.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР