Сблъсъкът между Мирослав Боршош и министерство на образованието за осигуряването

...
Сблъсъкът между Мирослав Боршош и министерство на образованието за осигуряването
Коментари Харесай

Боршош и МОН втори ден в сблъсък за парите за деца без градина

Сблъсъкът сред Мирослав Боршош и министерство на образованието за обезпечаването на по-високи обезщетения за деца без градина в София прерасна в бюджетен спор. Новият зам.-кмет с сектор обучение на столицата Мирослав Боршош разгласи в петък за изрично погрешно, че бюджетът би трябвало да се актуализира, с цел да се вдигне компенсацията от 291 лева на 650 лева Твърдението си Боршош изпрати с писмо до Министерство на образованието и по този начин продължи задочния спор от четвъртък с ведомството. Преди ден просветителният министър за по-високи обещетения с претекст, че няма по какъв начин да тя да се случи без актуализация и посъветва Столична община да не абдикира от своето главно обвързване - да обезпечи места в общинските детски градини, като чака други институции незабавно да решат казуса.

Боршош: Не политизирайте проблема

" Господин министър, не виждам причина да политизирате проблема. Категоричен съм, че би трябвало да поставим взаимни старания, тъй че обезщетенията за децата без места в детските градини да стигнат до родителите още тази година ", показва Боршош в писмото.

И добавя, че от напъните на двете институции зависи да се обединят към решение, което поддържа родителите. “Предлагам ви, вместо да обсъждате кой какво не е направил, да си свършим дружно работата от позициите, на които и Вие, и аз сме напълно неотдавна ", добавя той.

" Средствата са налични. Категорично не е правилно, че бюджетът за тях би трябвало да се актуализира, поради което, по Ваши думи, е належащо настоящо Народно заседание. Знаете, че въпросните средства са гласувани и заложени в бюджета за тази година. В този смисъл актуализация не е нужна. Промяната на наредбата, която да улесни достъпа на родителите до обезщетения, е единственото належащо и допустимо деяние от Ваша страна ", добавя още зам.-кметът на София.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР