Сблъсъкът между миньорите е интересен, те успяха да пречупят рогата

...
Сблъсъкът между миньорите е интересен, те успяха да пречупят рогата
Коментари Харесай

Жана Цонева по Дарик: Протестиращите успяха да пречупят рогата на държавата в името на свободен пазар

" Сблъсъкът сред миньорите е забавен, те съумяха да пречупят рогата на страната в името на свободен пазар ".Това заявив предаването " Кой Говори " по ДарикЖана Цонева от Института по социология и философия при Българска академия на науките.

" Хората са прави да стачкуват, те са лъгани в продължение на години, че тецовете няма да се затварят, само че климатът към този момент не ни разрешава, започваме да изчерпваме въглеродния си бюджет ", сподели тя, като подчертаважността на климатичните промени и нуждата от преорганизация на енергийния бранш в сходство със задачата за понижаване на излъчванията на CO2.

Тяподчертанеобходимостта от регулации и ограничавания в енергийния бранш, с цел да се реализира резистентност и по отношение на квотите за електрическа сила. Цонева разясни: " Квотите оскъпяват електрическата сила и задачата на тези квоти е последователно да бъдат отбитииндустриите от ток и сила производство от фосилни горива, тъй че това няма по какъв начин да бъде оставено на пазара. "

" Ако бъде оставено на изцялопазарна логичност, тецовете ще се затворят по пазарни аргументи, а в случай че се случи административно затваряне, в тази ситуация за миньорите би трябвало да е по-малко мъчителният път. " Цонева подчертасложността на взаимоотношението сред икономическите ползи и обществените последствия.

" С този климат не могат да действат електропреносната мрежа, въпросът е дали ще водим ние тези промени по разумен метод, като включваме ползите на служащите, или тези корекции ще се случат внезапно като външни корекции от самия климат, изборът е наш ", коментираЦонева.

" Очаква се токът да стане по-скъп, на свободен пазар не е толкоз сладко, колкото ни се вижда ", заключи тя, като подсети, че бъдещето на енергийния бранш ще има и стопански последствия за жителите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР