Сблъсъкът дали президентът Румен Радев трябва да издаде укази и

...
Сблъсъкът дали президентът Румен Радев трябва да издаде укази и
Коментари Харесай

Сблъсък за служебния кабинет: ГЕБР-СДС и ДПС с остър тон към президента

Сблъсъкът дали президентът Румен Радев би трябвало да издаде укази и да освободи препоръчаните министри от служебния министър председател Димитър Главчев – земеделския и външния министър, остава забранен към този момент.

От Тутракан Бойко Борисов разгласи, че и преди е имало политически назначения, като напомни имена от Българска социалистическа партия, както и основаването на Политическа партия като президентски и политически план и сподели, че в случай че президентът не смени двамата министри, то политическата отговорност би трябвало да бъде носена от него.

„ Аз не мога да схвана президента Радев дали в действителност мисли, че имаме толкоз къса памет. Аз помня ярките политически лица от кабинета на Радев – че той правеше цели партии от служебното държавно управление. Това бяха партиите на Стефан Янев, партията на Кирил и Асен. Изобщо не ме интересува кой ще е външният министър “, сподели Борисов.

 Даниел Митов: Готов съм за поста на външен министър (ВИДЕО) България 4 мин. Даниел Митов: Готов съм за поста на външен министър (ВИДЕО)  Румяна Бъчварова за промяната на външния министър: Недопустимо е да променяш позиция в придвижване Тази сутрин 3 мин. Румяна Бъчварова за промяната на външния министър: Недопустимо е да променяш позиция в придвижване  Парламентарни сили с остри реакции против желаната ротация в кабинета България 2 мин. Парламентарни сили с остри реакции против желаната ротация в кабинета  Кой кой е в служебния кабинет „ Главчев “? България 11 мин. Кой кой е в служебния кабинет „ Главчев “?  Даниел Митов: Готов съм за поста на външен министър (ВИДЕО) България 4 мин. Даниел Митов: Готов съм за поста на външен министър (ВИДЕО)  Румяна Бъчварова за промяната на външния министър: Недопустимо е да променяш позиция в придвижване Тази сутрин 3 мин. Румяна Бъчварова за промяната на външния министър: Недопустимо е да променяш позиция в придвижване  Парламентарни сили с остри реакции против желаната ротация в кабинета България 2 мин. Парламентарни сили с остри реакции против желаната ротация в кабинета  Кой кой е в служебния кабинет „ Главчев “? България 11 мин. Кой кой е в служебния кабинет „ Главчев “?

В коридорите на Народното събрание пък Делян Пеевски насочи предизвестие към президента.

„ Съгласно Конституцията той е задължен да ги разпише. Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички. Така няма да има министри, няма да има парламент, на следващия ден може да нямаме и президент “, сподели той.

Номинираният за външен министър, Даниел Митов, също разяснява възможното си предопределение.

„ За президента Радев това ще бъде тест за геополитическата и външнополитическата му ориентировка. Той доста добре знае какви външнополитически позиции имам аз, доста добре знае каква политика ще последвам като външен министър “, сподели той.

Другите партии към момента не са коментирали тематиката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР