Сблъсък с президента не сме имали. Аз направих искане до

...
Сблъсък с президента не сме имали. Аз направих искане до
Коментари Харесай

Гешев с разкрития за Божков, Цветан Василев и президента

Сблъсък с президента не сме имали. Аз направих искане до Конституционния съд за пояснение на една разпоредба, която за мен не е ясна. Това сподели в изявление за БНР основният прокурор Иван Гешев.

Прокуратурата има огромен капацитет, който не е употребен. Колко да ние мъчно? Живеем в лична страна, взимаме положителни заплати. Не стрелят по нас, към този момент. Единственото, което можем да създадем, е да дадем на българите, това което чакат. А те чакат повече правдивост и това, което те назовават " престъпен преход " да свърши. Знам, че прокуратурата не може да направи всичко, само че се опитваме. Колегите схващат, че в последна сметка работят за себе си и своите деца. Ние живеем в една хубава страна, колкото и да сме черногледи като нация. За разлика от доста страни нямаме чак такива проблеми с престъпността. Нямаме неразкрито ликвидиране. Нямаме престрелки сред наркобанди. Една да се случи и ще падне държавното управление. Не споделям, че при нас е идеално. Имаме два казуса. Първият е неналичието на възпитание и че се краде доста. Вторият ни проблем е битовата престъпност в избрани региони и дребни обитаеми места. Ако страната си е на мястото, тези проблеми могат да бъдат сведени до естествени граници, това може да бъде направено, съобщи Гешев.

Главният прокурор и прокуратурата нямат персонални врагове. Това е политика на президента - да не подписва указите от първия път, това е негово пълномощие. Не може някой да му се сърди. С това не виждам никакъв проблем. Този спор, който инициира президентът, съгласно мен, е на тематика " Има някакъв проблем, намерете го " и той не е ясно дефиниран. Президентът инициира спор, обвързван с прокуратурата. Не ми е ясно тъкмо какъв, защото прокуратурата не беше поканена. Не са ме канили в президентството. Да те кани консултант е обидно за институцията, уточни основният прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР