Сбърках, каза Кърби и добави, че макар да не е

...
Сбърках, каза Кърби и добави, че макар да не е
Коментари Харесай

Говорителят на Пентагона: Сгреших, никой не е пращал на Украйна ”цели” самолети

" Сбърках ", сподели Кърби и добави, че въпреки да не е споделил, че " Украйна е получила " цели самолети ", това е било " усещането, което съм оставил у вас " Говорителят е обяснил, че той самият е останал с неправилно усещане, че друга страна е изпълнила предлагането си да даде на Украйна " цели самолети ".

" Не е по този начин. Така че сгреших, като споделих, че в минало време са им били предоставени цели самолети. Съжалявам за грешката ", добави Кърби, съобщи 19min.bg.

Във вторник представителят на Пентагона съобщи пред публицисти, че украинските войски " са получили спомагателни самолети и елементи за тях, с цел да им оказват помощ... да вдигнат повече самолети във въздуха " Тогава обаче той посочи, че Съединени американски щати са помогнали единствено за изпращането на избрани аварийни елементи, а не са транспортирали " целия аероплан ".

" Други страни, които имат опит с този тип самолети, съумяха да им оказват помощ да пуснат в употреба повече самолети ", добави Кърби.

В сряда представителят на Пентагона изясни, че Украйна преди малко е получила " задоволително аварийни елементи и в допълнение съоръжение " с помощта на " координацията и обезпечаването от страна на Съединените щати " Тези доставки са помогнали на Киев да " усили с значителен брой своя флот ", добавя той.

Отделно от това почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати съобщи пред AFP, че доставките на аварийни елементи са разрешили на Украйна да върне в употреба 20 изтребителя, които преди този момент не са били в употреба.

От началото на войната в Украйна в края на февруари Киев непрекъснато желае от западните страни повече тежки оръжия, системи за противовъздушна защита и изтребители. Съединени американски щати и техните съдружници доставят украинските сили с оръжие съвсем от началото на спора, само че в множеството случаи не изпращат тежки оръжия. Единствените известия, в които се описваха такива прехвърляния, бяха за изпращане на танкове от Чешката република за Украйна, само че за това нямаше публично удостоверение.

Неотдавна Съединени американски щати оповестиха пакет от оръжия за Киев на стойност 800 млн. $, включващ 200 бронетранспортьора и 18 теглени гаубици.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР