СБАЛАГ “Майчин дом подписа Международно споразумение за сътрудничество с най-голямата

...
СБАЛАГ “Майчин дом подписа Международно споразумение за сътрудничество с най-голямата
Коментари Харесай

Български АГ специалисти от “Майчин дом” се обучават в Израел

СБАЛАГ “Майчин дом ” подписа Международно съглашение за съдействие с най-голямата университетска АГ болница в Тел Авив - Рабин Медикал център Белинсон, оповестиха от лечебното заведение. С това интернационално съдействие се поставя началото на взаимни обучителни и квалификационни действия на лекари в областите акушерство и гинекология, фетална медицина, неонатология и други

В момента първите лекари от “Майчин дом ” към този момент са на образование в Израел. “За нас това съглашение е извънредно интернационално самопризнание за работата на еSendкипа на “Майчин дом ”, споделя проф. доктор Иван Костов, изпълнителен шеф на СБАЛАГ “Майчин дом ”. “Това е опция да повишим квалификацията и методите на лекуване в България посредством взаимните образования с израелските сътрудници, които са междуродно приети като една от водещите международни сили в най-иновативните и съвременни медицинските акушеро-гинекологични и неонатологични грижи. ”, добавя проф. Костов.

Болница Рабин Белинсон е най-голямата университетска акушеро-гинекологична болница в Тел Авив, Израел. Тя е известна с най-голямата клиника за рискова бременност в Израел, където се наблюдават най-тежките случаи по най-високи интернационалните стандарти. Болницата е извънредно известна и с следенето на доста бременни дами с трансплантирани органи – черен дроб, бял дроб, бъбреци и други В университетска болница Рабин Белинсон с обитава и най-модерната и мощна клиника на Израел за фетална медицина, известна със комплицираните си интервенции по вътрематочна хирургия – оперира се бебето още до момента в който е в корема на майката, в това число и с роботизираната система Да Винчи.

Снимка: Проф. Аснат Уолфиш (prof Asnat Walfisch), Началник на Клиниката по акушерство и гинекология и проф. Иван Костов
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР