Създават Фонд за социални инвестиции. Той ще бъде дъщерно дружество

...
Създават Фонд за социални инвестиции. Той ще бъде дъщерно дружество
Коментари Харесай

Създават Фонд за социални инвестиции към ББР

Създават Фонд за обществени вложения. Той ще бъде дъщерно сдружение на Българска банка за развиване, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов кардинално поддържа основаването на Фонда към " Българска банка за развиване " АД взаимно с интернационалните финансови институции.
Новата конструкция ще стартира активността си по вложение в капитала на обществени компании в България. Тази мярка е в осъществяване на признатата от Министерския съвет и създадена от Министерството на стопанската система и Министерството на финансите Стратегията 2017 - 2020 на " Българската банка за развиване " АД, прецизират от ведомството на Караниколов.

Очакването е с сходен Фонд в бъдеще да се промени средата за развиване на обществените предприятия у нас. До момента в България липсва сходен източник на финансиране, защото поддръжката за обществените предприятия бе главно по линия на грантова помощ от структурните фондове.

Все още се наблюдват разлики сред държавите-членки на Европейски Съюз и страните от Югоизточна Европа, които са резултат от другите условия на достъп до запаси, предопределени за поддръжка на обществените предприятия.
Със основаването на сходни фондове ще се реализира доближаване на нивото на държавите-членки на Европейски Съюз във връзка с достъпa до финансиране за предприятията от обществената стопанска система.

" Социалните предприятия " се характеризират с съществуването на публични цели, които са причина за тяхната бизнес интензивност, според дефиницията на Европейската комисия. Тези публични цели се показват с високи равнища на обществени нововъведения, гласи известието от МИ.

Печалбите им се реинвестират най-вече с оглед постигането на обществени цели или при които методът на организация или благосъстоятелност отразява задачата на предприятието, като се употребяват демократични правила, фокусирани върху обществената правдивост, гласи известието на икономическото министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР