Създаването на парламентарната комисия за Нотариуса показва едно пълно недоверие

...
Създаването на парламентарната комисия за Нотариуса показва едно пълно недоверие
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Сглобката буди дълбоко омерзение. Изходът е оставка и избори

„ Създаването на парламентарната комисия за Нотариуса демонстрира едно цялостно съмнение към правосъдната власт, както и съмнение към изпълнителната власт, където действат правоохранителните органи, които също очевидно са надълбоко забъркани. ” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров пред БНР.

Той обърна внимание, че всичко това става на фона на необятно прокламирана правосъдна и конституционна промяна и приказва за един цялостен институционален колапс.

„ Начинът, по който протече първото съвещание, ми дава съображение да считам, че резултатът ще бъде фиктивен. Важно е обаче тази информация да стигне до обществото. Ако не се стигне до тези, които са осигурявали чадър върху сходни незаконни групи, резултатът ще е никакъв ”, уточни Зафиров.

По неговите думи комисията не е проверяващ орган, а резултатът от работата ѝ би трябвало да бъде основаването на бъдещи законодателни промени.

„ Най-вероятно Божанов е бил помощник на Министерство на вътрешните работи, което му е разрешавало безусловно необезпокоявано да прави своята незаконна активност, в това число да се среща безусловно легално с представители на Министерство на вътрешните работи. Това е един систематичен проблем, на който би трябвало да се откри законодателно решение ”, даде образец социалистът.

Зафиров уточни още, че в изтеклия в медиите отчет, с изключение на забавни имена, попада и доста забавна скица, по която с пари от незаконна активност се финансират разнообразни медии, в които се качва очерняща информация за избрани хора, по която прокуратурата се самосезира и стартира напън върху тези хора.

„ Трябва да се вземат законодателни ограничения, които да не разрешават сходен вид " медии “ да действат ”, акцентира националният представител от Българска социалистическа партия.

Според него разпределянето на местата в регулаторните органи може да се окаже препъникамъкът в сглобката.

„ Виждате какъв е резултатът – едно надълбоко отвращение и сриване на дребното останало доверие в политическата система. Най-добрият излаз от тази обстановка е оставка и бързи преждевременни парламентарни избори. Виждам пробуждане в обществото. Създава се една социална нетърпимост към сходен вид правене на политика и има едно отрезвяване от следващите месии ”, разяснява Атанас Зафиров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР