Създаването на Общински културен център в Смолян ще се обсъжда

...
Създаването на Общински културен център в Смолян ще се обсъжда
Коментари Харесай

Отново правят опит за създаване на Общински културен център в Смолян

Създаването на Общински културен център в Смолян ще се разисква на идното съвещание на Общински съвет. Идеята е на Адриан Петров, някогашен зам. - регионален шеф и понастоящем шеф на Ансамбъл “Родопа ”. Идеята е, новосформираното звено да носи името ОКЦ " Николай Хайтов " и да е независимо юридическо лице и вторичен разпоредник на бюджетни средства. Центърът да бъде финансиран главно от бюджета на Община Смолян и ще обгръща голям брой действия в региона на всички типове художествени изяви и ще прокарва политиката на общинското управление в региона на културата и младежките действия, излиза наяве още от докладната бележка. Предвижда се да се ръководи еднолично от шеф на центъра, зависещ на кмета на общината, а самият ОКЦ ще се обитава в постройката на Родопски трагичен спектакъл " Николай Хайтов ".

Това е втори опит за основаване на сходна конструкция, като преди години, концепцията не срещна поддръжка от болшинството общински съветници.

Дали ще има такава този път ще стане ясно на съвещанието на Общински съвет - Смолян, което е планувано да се състои на 9 февруари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР