Създава се общ Регистър на удостоверенията за придобита професионална квалификация

...
Създава се общ Регистър на удостоверенията за придобита професионална квалификация
Коментари Харесай

МОН създава общ регистър на удостоверенията за професионална квалификация

Създава се общ Регистър на удостоверенията за добита професионална подготовка по специалност, която не е контролирана в България, нужни за достъп или за практикуване на специалността в друга страна членка. Предвидено е новият указател да демонстрира също и обезсилените удостоверения и отводите за издаването им.

Това заяви Министерството на образованието и науката, чийто Национален център за информация и документи ще построи и поддържа обединявания указател.

За задачата за публично разискване е оповестен план за промени в Наредбата за изискванията и реда за издаване на удостоверения, свързани с добита професионална подготовка на територията на Република България, нужни за достъп или за практикуване на контролирана специалност на територията на друга страна членка.

С обединяването и надграждането на до момента съществуващите регистри на документите ще се облекчи достъпът до тях от жители, работодатели и държавни органи в страните членки, което е основна причина за свободното придвижване на услуги в Европейски Съюз като част от общия пазар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР