Създателят на южнокорейският гигант Lotte Group и един от най-възрастните

...
Създателят на южнокорейският гигант Lotte Group и един от най-възрастните
Коментари Харесай

Почина един от най-възрастните милиардери в света

Създателят на южнокорейският колос Lotte Group и един от най-възрастните милиардери в Азия е умрял на 98-годишна възраст. Шин Кук-хо е умрял в дома си в Сеул в неделя, оповестява CNN Business.

Смъртта на Шин бележи края на една епоха, написа медията. Той беше единственият оживял създател на звездната петорка на Южна Корея, в която влизат конгломератите Hyundai, LG, Lotte, Samsung и SK, които преобладават стопанската система на азиатската страна.

Роденият в град Улсан през 1921 година Шин се реалокира в Япония в търсене на благоприятни условия да забогатее. В началото той стартира да работи като снабдител на мляко и раздавач на вестници. През 1944 година основава петролна компания, само че бизнесът му се срутва след американските бомбардировки в Япония при започване на Втората международна война.

Така през 1948 година той слага началото на своята империя Lotte. Идеята му за компанията идва, когато той вижда какъв брой известни са дъвките измежду американските бойци в Япония. Lotte стартира да създава същите артикули и да ги продава на азиатския пазар.

Близо две десетилетия по-късно Шин мести бизнеса в своята татковина. Постепенно Lotte се трансформира в най-голямата фамилна корпорация в Южна Корея, като уголемява портфолиото си и се занимава освен с производството на дъвки и десерти, само че и с търговия, строителство, хотелски бизнес и други.

Сред активите на колоса са професионален баскетболен отбор, носещ името Lotte Giants, New York Palace Hotel на " Мадисън авеню " и най-високата постройка в азиатската страна - 123- метровата Lotte World Tower.

От Federation of Korean Industries разказват Шин Кук-хо като един от предприемачите, помогнали за възраждането на следвоенна Южна Корея.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР