Създателят на Вагнер Евгений Пригожин потвърди, че неговите бойци са

...
Създателят на Вагнер Евгений Пригожин потвърди, че неговите бойци са
Коментари Харесай

Войната между Руското военно министерство и ”Вагнер” става опасна

Създателят на " Вагнер " Евгений Пригожин удостовери, че неговите бойци са на видеото, и сподели, че апелът към този момент е дал резултат. Апти Аладуинов, боец от „ Ахмат “, твърди, че е предал на „ музикантите “ 128 120-мм мини и 40 танкови снаряда „ не на заем, а гратис “.

„ Що се отнася до естествените доставки, обиколих всички офиси в Москва, за които знам, и ще продължа да го върша, до момента в който момчетата получат всичко належащо. Дори да ми сложат белезници в някой от кабинетите и да ме затворят за по този начин наречената „ дискредитация на армията “, сподели Пригожин.

За помощта си към бойците на " Вагнер " Апти Аладуинов получи чук като подарък от Пригожин. С подобен чук бе погубен един от бойците на " Вагнер ", който бе покорен от украинците и обменен.

С това обаче драмата не завърши. Ден по-късно наемниците на " Вагнер " записаха ново послание до Министерството на защитата. Във видеото е показана морга с тела на техните бойци. Те упрекнаха генералите, че са понесли огромни загуби заради липса на муниции. „ Губим стотици наши приятели дневно. Можеше да са на половина по-малко, в случай че виновните лица ни бяха снабдили в точния момент с оръжие и муниции. Изпратете децата си тук! “, възмущават се вагнеровци.

Според Съединени американски щати " Вагнер " е изгубила над 30 хиляди бойци в Украйна. " Съединени американски щати пресмятат, че 90% от бойците на " Вагнер ", убити в Украйна от декември насам, са били пандизчии ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби, цитирайки данни от разузнаването.

По думите на коментатори е явно, че борбата сред Пригожин и МО навлиза в решителна фаза. Малко преди този момент МО забрани на Пригожин да набира бойци измежду пандизчиите. А някогашният готвач на Путин стовари върху МО виновността за несполучливите офанзиви на Бахмут, които не престават към този момент половин година. " Щяхме още преди Нова година да превземем Бахмут, в случай че не беше чудовищната военна администрация и спънките, с които се сблъскваме всеки ден. Не е допустимо да управляваш бойци на фронта от елитните клубове, от 500-метровите кабинети, по време на подмладяващ или различен козметичен масаж ", сподели Пригожин. Той предвижда, че обкръжението на Бахмут може да стане най-рано през март-април и то при изискване, че се получава в точния момент въоръжение и муниции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР