Създателят на най-големия сайт за поръчки в света Амазон“ –

...
Създателят на най-големия сайт за поръчки в света Амазон“ –
Коментари Харесай

Джеф Безос разказа за уникалния си опит с България

Създателят на най-големия уебсайт за поръчки в света „ Амазон “ – Джеф Безос, е извършил сполучливо първата поръчка от уеб страницата до България през 1995 година, само че историята, която споделя на лекция преди години, която чак в този момент се появява под формата на архивни фрагменти, е неповторима, написа „ Флагман “.

В лекция от 2002 година, Безос, който тогава към момента не е почнал даже да бръсне изцяло главата си, разкрива любопитни детайлности за поръчката, които са показателни за годините, в които сме живеели през 1995 година.
-->
Ето какво споделя милиардерът:

„ През първите 6 месеца, откогато открихме Amazon, получихме поръчка от България. Дори не подозирах, че там имат интернет през 1995 година Човекът не заплати с кредитна карта, а кеш – способ, който ние не избираме. Беше взел две чисто нови 100-доларови банкноти и ги беше сгънал в дребна опаковка. Тя пък беше сложена вътре в дискета. Човекът беше отворил кутията на дискетата и беше напъхал парите вътре.

После ни я изпратиха по пощата. 

Залепена върху дискетата беше дребна записка, на която пишеше:

„ Парите са в дискетата. Митничарите крадат парите, само че не могат да четат на британски. “

Вътре бяха написали и номера на поръчката си. Изпратихме им книгите и всичко беше тъкмо. “

Проверка демонстрира, че в действителност въпросната първа поръчка от България е била направена от студенти в Благоевград, които са пробвали да поръчат учебници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР