Създателят на култовия анимационен герой Спондж Боб Стивън Хиленбърг почина

...
Създателят на култовия анимационен герой Спондж Боб Стивън Хиленбърг почина
Коментари Харесай

Отиде си създателят на Спондж Боб

Създателят на паметния анимационен воин Спондж Боб Стивън Хиленбърг умря на 57 години, оповестява " Дейли мейл ". " Тъжни сме да споделим новината за кончината на Стивън Хиленбърг, основателя на Спондж Боб, " се споделя в известие в страницата в Туитър на американския детски телевизонен канал Никелодеон. " Нека запазим минута безмълвие, с цел да почетем живота и работата му ".



Създателят на известния анимационен воин Спондж Боб Стивън Хиленбърг бе диагностициран с тежка диагноза - амиотрофична латерална склероза.

Хиленбърг е някогашен океанолог. Създава " Спондж Боб " в края на 90-те (премиерата е през 1999 г.), като в началото желае да го озаглави Sponge, The Boy, само че поради авторски права е заставен да промени името. Телевизионният канал Nickelodeon, продуцент на анимацията, разгласи в публично известие, че поддържа Стив и фамилията му и че ще почете желанието им да няма повече мнения по тематиката.



Амиотрофичната латерална склероза, наричана още болест на Лу Гериг, е неврологично заболяване, което води до недъгавост на моторните неврони, причиняваща парализа и в доста случаи приключва с съдбовен край. За разлика от заболяването на Алцхаймер, този тип склероза не поврежда разсъдъка. Не се лекува, само че има и образци на пациенти, които живеят дълги години откакто заболеят. Най-известният образец е проф. Стивън Хокинг. / Трафик Нюз

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР