Създателят на хитовия подкаст Hardcore History“Дан Карлин ни повежда на

...
Създателят на хитовия подкаст Hardcore History“Дан Карлин ни повежда на
Коментари Харесай

Краят винаги е близо от Дан Карлин –световната история, разказана като трилър

Създателят на хитовия подкаст „ Hardcore History “Дан Карлин ни повежда на смайващо странствуване из дебрите на международната история, като задава въпроса „ какво щеше да стане, в случай че... “.

По книжарниците към този момент можете да откриете новото издание „ Краят постоянно е близо “ от Дан Карлин, основател на хитовия подкаст „ Hardcore History “, който има милиони слушания в Spotify и Apple Podcasts и над 300 хиляди почитатели в Туитър.
 Откъс от Смъртният грях, Мария Грунд Откъс от " Смъртният грях ", Мария Грунд
2. Момичето в носилката няма други облекла с изключение на едни изтъркани дънки. Вълнистата ѝ алена коса по този начин компактно е полепнала по бузите, раме...

Смятате ли, че актуалната цивилизация би могла да рухне, а градовете ни да се трансфорат в отломки?

Това е облик, който всички познаваме добре от постапокалиптичните филми – до степен, че се е трансформирал в изтъркано факсимиле. Представете си по какъв начин след хиляди години археолозите на бъдещето ровят из ръждясалите скелети на Ню Йорк и Токио, пробват се да разгадаят живота ни. „ Не е допустимо – бихте си споделили, – археолозите от бъдещето в никакъв случай няма да изследват нашия живот по този начин, както ние изследваме античните египтяни. “Но извадената на бял свят мумия евентуално си е мислела същото, когато е била жив и дишащ човек.

Да си представим по какъв начин неща, които са се случвали неведнъж в историята, се повтарят в съвремието ни, е все едно да се заиграем с научната фантастика. Каква е връзката сред фактическото минало и спекулативното настояще?

С този въпрос Дан Карлин стартира несравнимото си странствуване измежду дебрите на историята. От вероятността метеорит да удари Земята и да я върне в Средновековието чак до стряскащо акуратно предизвестие за модерна пандемия, сравнима с огромните пандемии в предишното, направено една година преди началото на COVID-19 – Дан Карлин ни води през международната история от гледната точка на най-важния ѝ детайл: елементарния човек.
 Смъртният грях от Мария Грунд – всяка вяра тука оставете " Смъртният грях " от Мария Грунд – всяка вяра тука оставете
Излезе дебютният трилър на шведката Мария Грунд – „ Смъртният грях “ – с цел да запознае читателите с две несравними...

Кой би спечелил борбата, в случай че армията на Вермахта се изправи против актуалната мексиканска войска? Защо възвеличаваме Александър Велики, в случай че е избил десетки милиони? Как са изглеждали обществата от предишното, в случай че множеството хора са били отглеждани по метод, който по модерни стандарти се приема за тормоз над децата? Каква е ролята на пандемиите и водят ли постоянно до социална и културна промяна? Какво е трансформирало нацистите в нацисти?

Сякаш от гледната точка на пришелец, опитващ се да разбере Земята и нейните поданици, в „ Краят постоянно е близо “ Дан Карлин изяснява историята и обществото ни. Като основава чисто нов метод да възприемем личната си история, „ Краят постоянно е близо “ е взривоопасна примес от драма, поглъщащ разказ и непредвидени обрати в духа на най-хубавите трилъри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР