Създателите на TikTok излязоха на протест заради законопроект, който предвижда

...
Създателите на TikTok излязоха на протест заради законопроект, който предвижда
Коментари Харесай

Създателите на TikTok недоволстват заради законопроект, ограничаващ свободата на платформата

Създателите на TikTok излязоха на митинг поради законопроект, който планува ограничение на свободното потребление на TikTok, заяви Voice of America (VOA).

Камарата на представителите на Съединени американски щати приема законопроект, който ще призове китайската компания майка на приложението ByteDance да се откаже от TikTok, с цел да може обществената мрежа да продължи да работи в Съединените щати. Белият дом поддържа тези апели.
 /iStock
Създателите на TikTok настояват, че законопроектът лимитира свободата на изложение и че приложението не съставлява риск за сигурността. " През последните няколко години ние инвестирахме в това да запазим данните на потребителите в сигурност и да няма външна операция в платформата ни ", показват от приложението. Китай предизвести в четвъртък, че законопроектът ще сложи задграничните компании в неизгодно конкурентно състояние в Съединени американски щати.

" Заплахата от възбрана на TikTok слага връзките сред Съединени американски щати и Китай на фокус за първи път за доста американци. Това е доста, доста необикновен ход. Виждали сме предходни дейности, подхванати против китайски компании като Huawei или ZTE, само че те не бяха ориентирани към потребителите. Така че това в действителност основава напрежение сред Съединени американски щати и Китай ", споделят още от обществената медия.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър споделя, че Сенатът ще прегледа законопроекта в комисия. Много законодатели към този момент поддържат напъните. Не желая Китайската комунистическа партия да получава персонални данни за нашите жители, нито опцията да има логаритми, които да пропагандират американската общност.
 /iStock
" Ако бях отпред, нямаше да давам приоритет на законопроект за възбрана на TikTok. Бих дал приоритет на законопроект за отбрана на децата онлайн, освен в TikTok, само че и в доста други обществени медии, които те употребяват ", съобщи различен сенатор.

Стив Мнучин, министър на финансите при някогашния президент Доналд Тръмп, сподели в четвъртък, че събира група от вложители за закупуване на TikTok.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР