Създадохме две отделения за болни от коронавирус в болница Св.

...
Създадохме две отделения за болни от коронавирус в болница Св.
Коментари Харесай

Доц. Георги Кючуков: Дадохме 500 000 лв за две отделения за COVID-19 . Лекуваха се нула пациенти

Създадохме две отделения за заболели от ковид в болница „ Св. Анна “ във Варна. Дадохме към 500 000 лв.. Лекувахме нула индивида. Това сподели в ТВ7/8 доцент Д-р Георги Кючуков.
Просто имаше и в този момент има една инфекциозна клиника с огромен обсег с интензивно поделение. Обхвата на тези две отделения бяха в пъти повече, в сравнение с болните. Не бе изработен съответен план от нуждата от откриване на нови кревати и отделения.

Подходи се малко шаблонно и всички бяха задължени да създадат тези вложения, които бяха малко непотребни. Ковид- 19 беше тежък удар върху системата на опазване на здравето. Лекарите и сестрите се оправиха, само че самата система съгласно мен потвърди, че не е съответна. Цялата тежест бе понесена от лечебните заведения с държавно и общинско присъединяване. Само две частни лечебни заведения поеха тежестта на това заболяване.

Бе неточност, че не бе употребена инфекциозната болница. Имаше справедливи критерии, по които се заобикаля инфекциозна болница, тъй като нямат реаниматор. Но можеше да се употребяват интензивните отделения на други лечебни заведения. Тази пандемия официално СЗО имаше право да я разгласи. Но СЗО не даде най-важните критерии-всеки който е потвърдено инфектиран, значи е починал от К19. Това е нелепост. Не се направи аутопсия на умрелите и не се знае какъв брой действително са умряли от ковид. Това сътвори неустановеност. Информацията, с която разполагаха здравните управляващи, бе непълна и дори подвеждаща.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР