Създадоха изкуствено месо от риба на 3D принтер. Израелската компания

...
Създадоха изкуствено месо от риба на 3D принтер. Израелската компания
Коментари Харесай

Създадоха изкуствено месо от риба на 3D принтер

Създадоха изкуствено месо от риба на 3D принтер. Израелската компания Stakeholder Foods,  специализирана в производството на изкуствено месо в лабораторни условия, сътвори първия в света аналог на рибено месо благодарение на технологията за 3D щемпел.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху  посети индустриалната площадка на компанията в Реховот  в сряда и опита новаторския артикул, оповестиха от кабинета на премиера.

Според информацията, Stakeholder Foods създава същински месни артикули в лабораторна среда, без да се колят животни.

“Днес компанията стартира да  използва 3D принтер,  за да създаде за първи път в света риба. Министър-председателят опита лабораторно създадените риба и месо и инспектира другите принтери ”, се споделя в известието.

По време на визитата си в индустриалната база Нетаняху акцентира, че   “в международен мащаб се прави революция  в производството на питателните артикули за хората и Израел е международен водач в проучванията и бизнеса с различни протеини ”, означиха от офиса. Премиерът съобщи, че израелското държавно управление работи за подкрепяне на фирмите да напредват и да поддържат и развиват софтуерното си водачество.

“Днес ядохме риба,  създадена без риба, месо , създадено без крави. Това е гражданска война. Израел е международен водач в региона на различните протеини и ние ще се погрижим той да продължи да играе водеща роля. Скоро ще има нови разрешителни [за произвеждане на такива продукти] и нови висоти, които ще трансформират света ”, сподели Нетаняху.

Пушенето на наргиле усилва риска от сърдечни болести

Създадоха изкуствено месо от риба на 3D принтер

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР