--> Създадено за Biolectra Любопитно Най-важният мускул в тялото ни

...
--> Създадено за Biolectra Любопитно Най-важният мускул в тялото ни
Коментари Харесай

Най-важният мускул в тялото ни има нужда от магнезий

 --> Създадено за Biolectra Любопитно Най-важният мускул в тялото ни има потребност от магнезий Сърдечно-съдовите болести са най-честата причина за гибел в развитите страни, огромна част от тези случаи се дължат на магнезиев недостиг 20 ноември 2019, 10:21  Най-важният мускул в тялото ни има потребност от магнезий
Най-важният мускул в тялото ни има потребност от магнезий
 „ Бях слаба, само че нещастна ”. Дамите, които са по-щастливи с повече килограми
„ Бях слаба, само че нещастна ”. Дамите, които са по-щастливи с повече килограми
 Обрат в „ Игри на волята “- кой в кое племе попадна
Обрат в „ Игри на волята “- кой в кое племе попадна
 Холи Бери е потърпевша на снимачната площадка
Холи Бери е потърпевша на снимачната площадка
 Топ Black Friday 2019 оферти
Топ Black Friday 2019 оферти
 Изхвърлете тези храни от хладилника си
Изхвърлете тези храни от хладилника си
 „ Обичам те ”: Зодиите, на които им е най-трудно да го споделят
„ Обичам те ”: Зодиите, на които им е най-трудно да го споделят
 Световен ден на тоалетната: 5 аргументи да бъдем признателни
Световен ден на тоалетната: 5 аргументи да бъдем признателни

пъкъл 150 000 българи страдат от сърдечно-съдови болести по данни на НЗОК към 1 януари 2019 година. Най-голям % от тях – близо 90%, са на възраст над 60 години. Сърдечно-съдовите болести не са някакъв феномен за България – те са най-честата причина за гибел в развитите страни, само че това, което хората не знаят, е, че постоянно огромна част от тези случаи се дължат на магнезиев недостиг. Липсата на съответни количества от този минерал в човешкия организъм води до редица положения, някои от които могат и да са рискови.

Повечето хора към този момент знаят, че магнезият е от значително значение за производството на сила, възобновяване на мускулите след тежко натоварване и повишението на качеството на съня.

Малко от нас обаче си дават сметка, че той е обвързван и с работата на сърцето, което е един от най-важните мускули в тялото ни. Именно на недостига на магнезий е допустимо да се дължат постоянно срещаните сърдечни аритмии, тахикардии и предсърдното мъждене. Хипертонията (високо кръвно) се повлиява бързо от магнезия, защото минералът бързо релаксира съдовете, а атеросклерозата може да бъде отсрочена или предотвратена с спомагателен банкет на магнезий, защото той понижава калциевите равнища в артериите. Една от най-рисковите медицински обстановки – неочакваната коронарна гибел, може да настъпи даже и при не изключително изразен магнезиев недостиг, който провокира конвулсия в сърцето и оттова – прекъсване на сърдечната активност.

Дали рискуваме да имаме магнезиев недостиг не е изключително сложен въпрос. Достатъчно е да си отговорим на въпроса по какъв начин се храним – с качествени и пълноценни храни, или с каквото ни попадне на разположение. Лошите хранителни привички, с преобладаващо рафинирани храни, несъразмерен банкет на захар и джънкфуд, както и нарушеното храносмилане са като отворена врата за недостига на магнезий и изобщо на всевъзможни минерали. Водата, която пием всеки ден, също способства за това, защото е бедна на магнезиеви йони – изключително тази, която си наливаме от чешмата. Някои съществени болести, като диабет, както и тежките физически натоварвания и бременността, способстват този по този начин скъп минерал да се изхвърля от организма по-бързо от естественото или просто да не бъде усвояван качествено.
А какво е належащо, с цел да бъде усвоен съответно?
Макро - и микроелементите могат да бъдат усвоени в човешкия организъм единствено когато са в йонна форма. В случая с усвояването на магнезий значимото е положителната дисоциация до свободни йони, които от своя страна обезпечават неговата биодостъпност. Тя се мери в mmol и е друга от посочените на опаковката мг магнезий – те се отнасят към магнезиевото съединяване, което се излъчва от организма през червата и бъбреците.

Ако попадате в групата на хората със сърдечно-съдови болести или просто желаете да профилактирате такова положение, то наложително се спрете на магнезий, който доставя свободни магнезиеви йони във високо количество. Такъв вид е Biolectra 243 – една таблетка от него съдържа 403,0 – 435,2 мг магнезиев оксид, подобаващ на 243 мг магнезиеви йони. Разтваряйте по 1-2 таблетки на ден, според от тежестта на недоволствата и чувството за усъвършенстване след приема на минерала. И постоянно дръжте наоколо по една опаковка – нека не се наложи, само че тя може да се окаже животоспасяваща!
  Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза  --> Създадено за Biolectra .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Лекар: Никой на мен не ми сподели, че детето е било в болница „ Лозенец <br>
Лекар: Никой на мен не ми сподели, че детето е било в болница „ Лозенец
 <br> <strong> Безценните препоръки </strong> на един японски лекар, доживял до <strong> 105 година </strong> <br>
Безценните препоръки на един японски лекар, доживял до 105 година
 <br> Как <strong> наподобяват през днешния ден </strong> обичаните ни <strong> артисти от 90-те </strong> <br>
Как наподобяват през днешния ден обичаните ни артисти от 90-те
 <br> Деси Цонева показа <strong> доста горещи </strong> фотоси <br>
Деси Цонева показа доста горещи фотоси
Последни  Най-важният мускул в тялото ни има потребност от магнезий
Създадено за Biolectra
Най-важният мускул в тялото ни има потребност от магнезий  Валери Симеонов Валери Симеонов е новият зам.-председател на Народно събрание  Измамени българи: Вместо хотел, потресаващи условия, най-после - желаят им пари Измамени българи: Вместо хотел, потресаващи условия...  <p><strong>&bdquo;Бях слаба, само че нещастна&rdquo;. </strong>Дамите, които са по-щастливи с повече килограми</p> „ Бях слаба, само че нещастна”. Дамите, които са...  <p>Обрат в &bdquo;Игри на волята&ldquo;<span style=
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР