Създадена е Общинска комисия по водно-спасителна дейност в Асеновград, която

...
Създадена е Общинска комисия по водно-спасителна дейност в Асеновград, която
Коментари Харесай

Забранява се къпането, плуването и спортуването в неохраняем...

Създадена е Общинска комисия по водно-спасителна активност в Асеновград, която ще следи за слагане на предупредителни и забранителни знаци и табели на рисковите за къпане и плуване зони. Ангажимент по осъществяването на тази задача имат наематели, концесионери, кметове и кметски наместници на обитаеми места, в землищата на които има водни площи.

Представители на РЗИ – Пловдив следва да провеждат провеждането на систематичен надзор и инспекции на плувните басейни. Стриктно ще се следи за осъществяването на дезинфекционни и дезакаризационни мероприятия. По време на спортни мероприятия и надпревари, които се организират на водни площи, следва да се назначава дежурна кола за спешна помощ и доктор. Задачата на Общинския съвет на БЧК пък (самостоятелно или взаимно с Областния съвет на БЧК) ще би трябвало да организира систематична профилактика по водно избавяне на територията на община Асеновград за недопускане на удавяния.

Ръководството на общинската администрация оповестява, че къпането и плуването на територията на общината може да се прави единствено в охраняеми водни площи, обезопасени и оборудвани в сходство с условията на Наредбата за водно-спасителна активност. Не се позволява и без обезпечени спасители в река Чая и басейните в обитаемоте места на общината. Къпането, плуването, гребането и други водни спортове, както и потреблението на плавателни съдове и уреди с развлекателна цел във всички необезопасени и неохраняеми водни площи – язовири, канали, дребни водоеми, реки, басейни и други водохранилища не територията на общината - също се не разрешават.

Информацията е предоставена и до знанието на кметовете, кметските наместници и жителите на обитаемоте места от общината, концесионери и наематели на язовири.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР