Създадена е необходимата организация между институциите, с цел координиране на

...
Създадена е необходимата организация между институциите, с цел координиране на
Коментари Харесай

Ананиев: До 1-2 седмици ще имаме достатъчно лични предпазни средства

Създадена е нужната организация сред институциите, за съгласуване на дейностите за отбрана на хората в обстановката. Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на срещата за битката с COVID-19, при президента Румен Радев.

Припомняме, че президентът свика среща, на която да бъде разисквано осъществяването на ограниченията за ограничение на разпространяването на COVID-19 в България.

НА ЖИВО: Румен Радев похвали българите и прикани за завършек на спекулата: Грозно е това!

На срещата участват министър-председателят Бойко Борисов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, началникът на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, шефът на Главна дирекция „ Пожарна и спешна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов и вицепремиерът Томислав Дончев.

"От през днешния ден влиза краткотрайна възбрана за влизане на лица от 17 страни с пик на ковид. Работим извънредно добре с Националния щаб, всички техни оферти се оформят като заповед ", разкри Ананиев.

"С всеки минал ден попълняме потребностите от апаратурата и персонални защитни средства. Започнахме с отваряне на държавния запас, продължихме с дарения и доставки от Турция. Министерски съвет одобри решение, с което предлага на Народно събрание да ратифицира съглашението за общоевропейски поръчки, което също ще добави нужните средства от защитни средства ", сподели здравният министър.

Ананиев добави, че до 1-2 седмици страната ще има задоволително персонални защитни средства.



"Ще предложим да се удължи и срокът на ТЕЛК решенията, които изтичат по време на изключителното състояние ", разяснява здравният министър.

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР