Съюзниците от НАТО ще продължат да доставят оръжия на Украйна

...
Съюзниците от НАТО ще продължат да доставят оръжия на Украйна
Коментари Харесай

Шолц обеща доставки на оръжия от НАТО за Украйна, докато е необходимо

Съюзниците от НАТО ще продължат да доставят оръжия на Украйна във войната против Русия толкоз дълго, колкото е належащо. Това увери немският канцлер Олаф Шолц в Мадрид, оповестява " Ройтерс ".

" Хубаво е, че страните, които са събрани тук, само че и доста други, дават своя принос, с цел да може Украйна да се пази - посредством даване на финансови средства, филантропична помощ, само че също и посредством снабдяване на оръжията, от които Украйна има незабавна потребност ", уточни той след идването си за втория ден от

" Посланието е: Ще продължим да го вършим - и да го вършим интензивно - до момента в който е належащо, с цел да дадем опция на Украйна да се пази " , безапелационен бе Шолц.

Германия е най-големият снабдител на оръжия за Украйна, откогато Русия стартира нашествието сиу, само че е подложена на критика за бавното снабдяване на тежките въоръжения, от които Киев се нуждае, и възнамерява да преразгледа разпоредбите си за експорт на оръжие, с цел да улесни въоръжаването на демокрации като Украйна.
 Русия още веднъж предизвести Съединени американски щати против изпращането на оръжия в Украйна
Русия още веднъж предизвести Съединени американски щати против изпращането на оръжия в Украйна

За Москва е недопустимо и неприемливо да се нанасят удари по съветски градове

Миналата седмица немското държавно управление за първи път разгласява лист на въоръжението, което се приготвя да бъде изпратено на Украйна. Сред оръжията са 30 самоходни оръдия Gepard, , три ракетни системи за неведнъж изстрелване Mars, 22 камиона и 80 пикапа.

На 21 юни украинският министър на защитата Олексий Резников заяви, че страната му е получила от Германия гаубици Panzerhaubitze 2000.

Германия дълго време поддържаше политика на недоставяне на оръжия на Украйна, само че я преразгледа след началото на военната интервенция на Русия на 24 февруари, запазвайки негласната възбрана за доставка на тежки оръжия .

През май немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че доставката на тежки оръжия за Украйна Той запита дали насилието може да се победи с принуждение, или е допустимо да се реализира мир без оръжие.
 Украйна: Ако не получим оръжие, ще се бием с лопати
Украйна: Ако не получим оръжие, ще се бием с лопати

Киев решен да не прави отстъпки на Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР